
Uživatelský
recept
recept
Těstoviny s cizrnou
Popis receptu:
Chtěla jsem poprvé udělat cokoli z cizrny a nemohla jsem najít nic, co by mi zrovna padlo do sliny. Vznikl zajímavý pokrm, na kterém jsme si doma velice pochutnali.
Autor: Renáta Gebauerová
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Ingredience
-
* žitné těstoviny na 4 porce
* půl sáčku uvařené cizrny
* půl pukance čekanky
* pár cherry rajčátek
* sůl a pepř
Na bešamel
* máslo, mléko, muškátový oříšek, provensálské bylinky a jedno žervé
Příprava jídla
Cizrnu jsem nechala přes noc ve vodě. Odstátou vodu jsem slila a cizrnu jsem cca 1 hodinu povařila ve vodě čerstvé.
Uvařila jsem těstoviny.
Nakrájela jsem cherry rajčátka a listy z čekanky a vše promíchala, dochutila solí a pepřem.
Do klasického bešamelu, kde ovšem používám mouku žitnou, jsem zamíchala jedno žervé a provensálské bylinky.
Hotovou omáčku jsem nalila na směs těstovin, cizrny a zeleniny.
Přidat komentář