Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Těstoviny s hříbky

Popis receptu: 
200 g špenátových těstovin, 300 g hříbků, 8 lžic panenského olivového oleje, 8 g česneku, několik lžic silného kuřecího vývaru, 450 ml smetany ke šlehání, 450 g sýra taleggio (vláčný, ale pevný sýr), 20 g sušené šunky, 20 g sýra manchego (ostřejší tvrdý sýr)
Autor: Lenka Bulantová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    200 g špenátových těstovin, 300 g hříbků, 8 lžic panenského olivového oleje, 8 g česneku, několik lžic silného kuřecího vývaru, 450 ml smetany ke šlehání, 450 g sýra taleggio (vláčný, ale pevný sýr), 20 g sušené šunky, 20 g sýra manchego (ostřejší tvrdý sýr)

Příprava jídla

Těstoviny s hříbky 4 porce 200 g špenátových těstovin, 300 g hříbků, 8 lžic panenského olivového oleje, 8 g česneku, několik lžic silného kuřecího vývaru, 450 ml smetany ke šlehání, 450 g sýra taleggio (vláčný, ale pevný sýr), 20 g sušené šunky, 20 g sýra manchego (ostřejší tvrdý sýr) Uveďte smetanu do varu a nechte v ní rozpustit sýr nakrájený na kostičky. Protřete cedníkem, aby omáčka byla hladká, a případně přisolte. Těstoviny uvařte v osolené vodě al dente a sceďte. Na pánvi na olivovém oleji osmahněte očištěné a na plátky nakrájené houby. Podlijte vývarem, nechte vydusit šťávu a do pánve přisypte těstoviny. Před podáváním poprašte každou porci šunkou nakrájenou na tenounké nudličky a jemně strouhaným sýrem. Zakápněte trochou sýrové omáčky.
REKLAMA

Přidat komentář