Těstoviny s hříbky
4 porce
200 g špenátových těstovin, 300 g hříbků, 8 lžic panenského olivového oleje, 8 g česneku, několik lžic silného kuřecího vývaru, 450 ml smetany ke šlehání, 450 g sýra taleggio (vláčný, ale pevný sýr), 20 g sušené šunky, 20 g sýra manchego (ostřejší tvrdý sýr)
Uveďte smetanu do varu a nechte v ní rozpustit sýr nakrájený na kostičky. Protřete cedníkem, aby omáčka byla hladká, a případně přisolte. Těstoviny uvařte v osolené vodě al dente a sceďte. Na pánvi na olivovém oleji osmahněte očištěné a na plátky nakrájené houby. Podlijte vývarem, nechte vydusit šťávu a do pánve přisypte těstoviny.
Před podáváním poprašte každou porci šunkou nakrájenou na tenounké nudličky a jemně strouhaným sýrem. Zakápněte trochou sýrové omáčky.
Suroviny
Porce
4
Suroviny
Porce
4