Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Piškotové kornoutky

Popis receptu: 
Kornoutky se můžou podávat i se zmrzlinou.
Autor: Natalie Kopecka
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 5
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    3 vejce, 120g moučkového cukru, 120g hladké mouky, špetka soli, 30g plátků mandlí. Náplň: 200ml mléka, 1/2 vanilkového pudingu, 80g cukru, 80g lučiny, 80g měkkého tvarohu, 300g hroznového vína.

Příprava jídla

Vejce,cukr, mouku a sůl několik minut pomalu třeme, aby hmota moc nepěnila. Troubu rozpálíme na 160° C.Na plech položíme pečící papír a naběračkou na něj lijeme tenké lívanečky. Po obvodu je posypeme mandlemi a dáme péct. Když začnou zlátnout, teplotu snížíme a po jednom lívanečky tenkým nožem stahujeme z papíru a rychle z nich stáčíme kornoutky. Plech musí být stále v troubě nebo jen povytažený. Z mléka , cukru a puding. prášku uvaříme hustý krém. Po jeho zchladnutí ho zašleháme do tvarohu s lučinoua nastříkáme do kornoutků. Doplníme kuličkami hroznového vína.
REKLAMA

Přidat komentář