Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Koláč na mandlové náplni se slivovicí

Užijte si švestky v luxusním koláči.

Vydání: 2009/10
Autor:
Hodnocení:
14 (hlasů)
Počet porcí: Na 1 plech
Doba přípravy: Více než hodinu
Chlazení: 1 hodinaVaření: 2 minuty
PT50M
Pečení 0:50
Koláč Česká

Ingredience

    • 230 g másla, vychlazeného, nasekaného na kousky
    • 100 g moučkového cukru
    • špetka soli
    • 350 g polohrubé mouky
    • 4 žloutky
    • lžička nastrouhané kůry z biocitronu
    • 1 lžíce slivovice

    Na mandlovou náplň

    • 200 g mletých mandlí
    • 100 g krupicového cukru
    • 150 g másla
    • 2 vejce a 1 bílek
    • 1 lžíce slivovice

    Na švestkovou náplň

    • 1 kg švestek, vypeckovaných a přepůlených asi 80 g meruňkového džemu
    • 2 lžíce slivovice

     

Příprava jídla

1 Na těsto smíchejte špičkami prstů nasekané máslo, cukr, špetku soli a mouku. Přidejte žloutky, citronovou kůru, slivovici a rychle propracujte soudržné těsto. Pokud se nespojuje, přidejte trochu studené vody. Zabalte do potravinářské fólie a dejte na hodinu odpočinout do chladničky. (Těsto můžete připravit i den předem.)

2 Na mandlovou náplň utřete všechny přísady dohladka.

3 Troubu předehřejte na 190 ºC. Rozválejte těsto a vyložte jím plech s vyšším okrajem. Navrch rozetřete mandlovou náplň, na ni rozložte švestky a dejte do trouby péct na 45–50 minut dozlatova.

4 Mezitím v kastrůlku rozehřejte meruňkový džem, stáhněte z plamene, vmíchejte do něj slivovici a směsí potřete ještě horký, upečený koláč. Nechte vychladnout a podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

24x švestky nasladko

Přidat komentář