Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pilaf s čočkou a dvojí rybou

Pilaf má spoustu variací. Vyzkoušejte tu naši s lehkým rybím masem a nasládlou cibulkou.

Vydání: 2009/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Východoevropská

Ingredience

    • 250 g rýže basmati, uvařené
    • 3 červené cibule, na jemné plátky
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 150 g uzeného filetu z bělomasé ryby, bez kůže a kostí
    • 150 g čerstvý chlazený filet z tresky
    • 250 g uvařené čočky, může být i z konzervy
    • 1 biocitron, nastrouhaná kůra
    • svazek hladkolisté petrželky, nasekané
    • 25 g opražených mandlových lupínků

Příprava jídla

1 Rýži uvařte podle návodu. Na velké nepřilnavé pánvi na středním plameni opečte cibule dozlatova. V mělkém rendlíku přiveďte k varu vodu, pak ji vypněte a na 4 minuty do ní vložte uzený i neuzený rybí filet; slijte a rozdělte na kusy. Polovinu cibule dejte na servírovací talíř.
 
2 Rýži a čočku dejte na pánev se zbývající cibulí. Pak vmíchejte kousky ryb, citronovou kůru, petrželku a vše prohřejte. Podávejte posypané mandlemi a se skrojky citronu na pokapání.

ZKUSTE TO JINAK
Smetanová ryba s těstovinami: Cibuli opečte na oleji, aby zesklovatěla. Přidejte 100 ml 30% smetany. Povařte do zhoustnutí. Vmíchejte rybu, petrželku, kůru z citronu a uvařených 200 g těstovin linguine. (Pro 2 osoby)

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jehněčí pilaf s cizrnou

Lehce a zdravě

Přidat komentář