Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát s garnáty, špenátem a avokádem

Úžasná chuť a jednoduchá příprava! Tenhle salát je typickým příkladem toho, že stačí chytře zkombinované přísady, pár snadných kroků, a báječný výsledek je na světě
Vydání: 2005/7
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Marinování: 1 hodina
P
Salát

Ingredience

    • 1 čerstvou chilli papričku
    • 1 stroužek česneku, jemně nasekaný
    • šťávu a jemně nastrouhanou kůru z 1 limetky
    • 1 lžíci sójové omáčky
    • 1 lžíci sezamového oleje
    • 200 g velkých vařených garnátů, oloupaných
    • 150 g lístků čerstvého špenátu, omytých a osušených
    • 2 velká avokáda
    • sůl na dochucení

Příprava jídla

1. Jemně nasekejte chilli papričku, a pokud nemáte rádi příliš pálivá jídla, odstraňte semínka. Ve velké míse smíchejte papričku s česnekem, limetkovou šťávou i kůrou, sójovou omáčkou a sezamovým olejem.

2. Přidejte garnáty a důkladně je v marinádě obalte (pokud máte čas, nechte je zhruba hodinu marinovat v lednici).

3. Garnáty vyjměte a do marinády místo nich vložte lístky špenátu. Obalte je v marinádě a poté přesuňte do servírovací mísy. Pokrájejte avokáda na kousky a spolu s garnáty je rozložte na zelené lístky. Ochutnejte a případně dosolte.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.7/05, str.41

Přidat komentář