Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Klášterní rohlíčky

Nenechte se zmást názvem - tyto malé rohlíčky ve tvaru oušek k postním jídlům rozhodně nepatří. Po upečení je nechte dokonale vychladnout, jinak by se vám při namáčení do polevy lámaly.
Vydání: 2009/11
Autor:
Hodnocení:
56 (hlasů)
Počet porcí: Na 2 plechy
Doba přípravy:
Chlazení: 1 hodinaPečení: 12 minut
P
Cukroví

Ingredience

    • 50 g tmavé čokolády (vychlaďte ji v lednici)
    • 140 g hladké mouky
    • 100 g másla
    • 1 žloutek
    • 100 g mletých vlašských ořechů
    • 30 g moučkového cukru
    • tmavá čokoládová poleva
    • případně nasekané lískové oříšky na obalení

Příprava jídla

1 Vychlazenou čokoládu nastrouhejte v robotu a hoblinky uložte do mrazničky. Kdybyste je nechali v teple, rohlíčky by byly také dobré, ale měly by jednolitou barvu, takhle budou pěkně kropenaté. Smíchejte ostatní přísady – nejlépe v robotu, zformujte kouli a dejte ji minimálně na hodinu do chladničky. Pak zapracujte do těsta čokoládu a opět dejte aspoň na chvíli vychladit.

2 Z těsta tvarujte malé válečky (měly by se ke koncům zužovat), zahněte do rohlíčků a pečte na plechu vyloženém pečicím papírem 10–12 minut při 160 °C. Po vychladnutí namáčejte v tmavé polevě a podle chuti ještě obalte v nasekaných ořeších.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Karamelové oválky

Svěží rohlíčky

Dvanáctero cukroví

Čokoládová kolečka

34 úžasných vánočních sladkostí

REKLAMA

Přidat komentář