Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bylinkový bramborový salát

Stejně dobře chutná za tepla i za studena. Pokud hotový salát překryjete fólií, vydrží teplý až hodinu.
Vydání: 2005/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P

Ingredience

    • 800 g pevných nových brambor
    • 2 lžíce dijonské hořčice
    • 2 lžíce bílého vinného octa
    • 4 lžíce olivového oleje
    • sůl a pepř na dochucení
    • po 1 lžíci čerstvé pažitky, petržele a estragonu (nebo jiné bylinky, které máte rádi)
    • případně několik salátových listů k podávání

Příprava jídla

Brambory uvařte ve vodě nebo v páře doměkka. Sejměte z ohně a nechte trochu vychladnout. Ve velké salátové míse důkladně promíchejte hořčici a ocet, přidejte olej a po libosti dochuťte solí a pepřem. Znovu důkladně promíchejte. Brambory nakrájejte na plátky a spolu s nasekanými bylinkami vsypte do mísy. Všechno pěkně obalte v zálivce. Pro větší efekt můžete podávat na listech salátu.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.7/05, str.43

Přidat komentář