Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Šlehačková bábovka

Popis receptu: 
Až moc jednoduchá na to, jak je výborná.
Autor: Petra Hejnová
Hodnocení:
252 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    Na těsto: 300g hladké mouky 250g cukru moučka 250ml smetany prášek do pečiva vanilkový cukr 3 vejce kakao Na vymazání: trocha tuku hrubá mouka(stejně slouží i krupička)

Příprava jídla

Nejprve smícháme sypkou část receptu (kromě kakaa), přilijeme smetanu, přidáme vejce a mícháme. Ze začátku se v těstě dělají hrudky, ale ty po chvíli zmizí. Připravíme si formu na bábovku, vymažeme ji tukem a vysypeme hrubou moukou. Hmota je docela tuhá, takže se hůře lije, ale s trochou cviku je to paráda. Asi tak 2/3 vylijeme do formy a zbylou 1/3 obarvíme kakaem a nalijeme na světlou část. Nakonec ji ještě uhladíme stěrkou a můžeme péct. Bábovku pečeme na cca 180 stupňů asi 40 minut. Nakonec do ní píchneme a když na špejli neulpívá těsto, je hotovo.
REKLAMA

Přidat komentář