Šlehačková bábovka

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Šlehačková bábovka

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Do hodiny Velmi snadné

Suroviny

mouka pšeničná hladká 300 g
moučkový cukr 250 g
smetana ke šlehání 250 ml
kypřicí prášek do pečiva
vanilkový cukr
vejce 3 ks
kakao

Nejprve smícháme sypkou část receptu (kromě kakaa), přilijeme smetanu, přidáme vejce a mícháme. Ze začátku se v těstě dělají hrudky, ale ty po chvíli zmizí. Připravíme si formu na bábovku, vymažeme ji tukem a vysypeme hrubou moukou. Hmota je docela tuhá, takže se hůře lije, ale s trochou cviku je to paráda.

Asi tak 2/3 vylijeme do formy a zbylou 1/3 obarvíme kakaem a nalijeme na světlou část. Nakonec ji ještě uhladíme stěrkou a můžeme péct. Bábovku pečeme na cca 180 stupňů asi 40 minut. Nakonec do ní píchneme a když na špejli neulpívá těsto, je hotovo.

Autor: hejnova.pet

Obchod Apetit