
Uživatelský
recept
recept
Šlehačková bábovka
Popis receptu:
Až moc jednoduchá na to, jak je výborná.
Autor: Petra Hejnová
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Ingredience
-
Na těsto:
300g hladké mouky
250g cukru moučka
250ml smetany
prášek do pečiva
vanilkový cukr
3 vejce
kakao
Na vymazání:
trocha tuku
hrubá mouka(stejně slouží i krupička)
Příprava jídla
Nejprve smícháme sypkou část receptu (kromě kakaa), přilijeme smetanu, přidáme vejce a mícháme. Ze začátku se v těstě dělají hrudky, ale ty po chvíli zmizí. Připravíme si formu na bábovku, vymažeme ji tukem a vysypeme hrubou moukou. Hmota je docela tuhá, takže se hůře lije, ale s trochou cviku je to paráda. Asi tak 2/3 vylijeme do formy a zbylou 1/3 obarvíme kakaem a nalijeme na světlou část. Nakonec ji ještě uhladíme stěrkou a můžeme péct. Bábovku pečeme na cca 180 stupňů asi 40 minut. Nakonec do ní píchneme a když na špejli neulpívá těsto, je hotovo.
Přidat komentář