Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Borůvkový sirup

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Borůvkový sirup

Hodnocení receptu
Průměr: 3.2 ()
Více než hodinu

Suroviny

Borůvky rozmačkáme a necháme asi 6 hodin naležet.Hmotu pak vylisujeme ,scedíme nebo přefiltrujeme přes řidší tkaninu,abychom odstranili zbytky dužniny a slupek, které šťávu zakalují.Šťávu ponecháme několik hodin sedimentovat a potom ji stáhneme z kalů.V 1 litru šťávy rozpustíme 1,5 kg cukru a přidáme 9 - 13 g kyseliny citrónové. Pokud budeme cukr ve šťávě rozpouštět zahorka,je třeba,abychom děrovanou sběračkou, cedníkem apod. odstraňovali s povrchu pěnu,která se tam při vyšší teplotě zpravidla vytváří.
Autor: jance

Obchod Apetit