Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Borůvkový sirup

Borůvkový sirup

Hodnocení receptu
4.4/5 Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Snadné

Suroviny

cukr
kyselina citronová

Postup

1

Borůvky rozmačkáme a necháme asi 6 hodin naležet.

2

Hmotu pak vylisujeme ,scedíme nebo přefiltrujeme přes řidší tkaninu,abychom odstranili zbytky dužniny a slupek, které šťávu zakalují.

3

Šťávu ponecháme několik hodin sedimentovat a potom ji stáhneme z kalů.

4

V 1 litru šťávy rozpustíme 1,5 kg cukru a přidáme 9 - 13 g kyseliny citrónové. Pokud budeme cukr ve šťávě rozpouštět zahorka, je třeba, abychom děrovanou sběračkou, cedníkem apod. odstraňovali s povrchu pěnu, která se tam při vyšší teplotě zpravidla vytváří.

Foto: PXhere.com

 
Autor: jance

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč