Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Borůvkový sirup

Popis receptu: 
Borůvky rozmačkáme a necháme asi 6 hodin naležet.Hmotu pak vylisujeme ,scedíme nebo přefiltrujeme přes řidší tkaninu,abychom odstranili zbytky dužniny a slupek, které šťávu zakalují.Šťávu ponecháme několik hodin sedimentovat a potom ji stáhneme z kalů.V 1 litru šťávy rozpustíme 1,5 kg cukru a přidáme 9 - 13 g kyseliny citrónové. Pokud budeme cukr ve šťávě rozpouštět zahorka,je třeba,abychom děrovanou sběračkou, cedníkem apod. odstraňovali s povrchu pěnu,která se tam při vyšší teplotě zpravidla vytváří.
Autor: Felix Fatka
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 9
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Borůvky rozmačkáme a necháme asi 6 hodin naležet.Hmotu pak vylisujeme ,scedíme nebo přefiltrujeme přes řidší tkaninu,abychom odstranili zbytky dužniny a slupek, které šťávu zakalují.Šťávu ponecháme několik hodin sedimentovat a potom ji stáhneme z kalů.V 1 litru šťávy rozpustíme 1,5 kg cukru a přidáme 9 - 13 g kyseliny citrónové. Pokud budeme cukr ve šťávě rozpouštět zahorka,je třeba,abychom děrovanou sběračkou, cedníkem apod. odstraňovali s povrchu pěnu,která se tam při vyšší teplotě zpravidla vytváří.

Příprava jídla

REKLAMA

Přidat komentář