MINESTRONE PO LABUŽNICKU :)

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

MINESTRONE PO LABUŽNICKU :)

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

Malé cuketky
Čerstvé fazolové lusky
Sušená rajčata a olej z nich (nebo čerstvá rajčata a olivový olej)
Čerstvá mrkev (cca poloviční množství oproti cuketám, jinak to bude dost sladké)
Čerstvá paprika
Sůl
Pecorino (ovčí sýr – může být i jiný)
V kastrolu rozehřejeme olej ze sušených rajčat a osmahneme na něm mrkev nakrájenou na kolečka tak, aby získala zlatý (jakoby karamelizovaný) povrch. Poté přihodíme mladé cuketky nakrájené na kostičky a papriku nakrájenou na čtverečky a opět počkáme, než mírně zezlátnou. Osmahlou zeleninu zalijeme horkou vodou, do které přihodíme nakrájené fazolky a rajčata nakrájená na malé kousky, osolíme a vaříme cca 5 minut – jen tak, aby zelenina změkla, ale nerozvařila se. Naléváme do misek, ve kterých ozdobíme a dochutíme nastrouhaným sýrem. Pokud potřebujeme polévku vydatnější, můžeme do misek před naléváním nachystat těstoviny uvařené al dente.

Obchod Apetit