
Uživatelský
recept
recept
MINESTRONE PO LABUŽNICKU :)
Popis receptu:
Dávkování od oka, zelenina, kterou si zrovna přinesu z trhu ... ale v jednoduchosti je krása. A co teprve ta chuť!
Autor: Radka Martínková
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Ingredience
-
Malé cuketky
Čerstvé fazolové lusky
Sušená rajčata a olej z nich (nebo čerstvá rajčata a olivový olej)
Čerstvá mrkev (cca poloviční množství oproti cuketám, jinak to bude dost sladké)
Čerstvá paprika
Sůl
Pecorino (ovčí sýr – může být i jiný)
Příprava jídla
V kastrolu rozehřejeme olej ze sušených rajčat a osmahneme na něm mrkev nakrájenou na kolečka tak, aby získala zlatý (jakoby karamelizovaný) povrch. Poté přihodíme mladé cuketky nakrájené na kostičky a papriku nakrájenou na čtverečky a opět počkáme, než mírně zezlátnou. Osmahlou zeleninu zalijeme horkou vodou, do které přihodíme nakrájené fazolky a rajčata nakrájená na malé kousky, osolíme a vaříme cca 5 minut – jen tak, aby zelenina změkla, ale nerozvařila se. Naléváme do misek, ve kterých ozdobíme a dochutíme nastrouhaným sýrem. Pokud potřebujeme polévku vydatnější, můžeme do misek před naléváním nachystat těstoviny uvařené al dente.
Přidat komentář