
Uživatelský
recept
recept
Kakaová roláda bez mouky
Popis receptu:
Rychlá a nadýchaná roláda, ktrerou si zamilujete.
Autor: Lenka Adamová
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
Ingredience
-
5 vajec
10 dkg cuktu ( moučka )
3 lžíce vrchovaté kvalitního kakaa
Příprava jídla
Vajíčka(bílek i žloutek), cukr a kakao šlehačem promíchám až nejsou žádné hrudky kakaa a je to pěkně provzdušněné. Směs naliji na plech. ( dávám pečící popír) , ale můžete dobře potřít máslem a vysypat hrubou moukou.
Dám do předehřáté trouby. Dávám horkovzduch na cca 180.Ale dle Vašich zkušeností s Vaší troubou.
Za 10minutek je upečeno. ( vyzkoušet špejlí )
Vyndám z trouby a nechám chvilku prochladnout. Za chvilku smotám s pečícím papírem a nechám smotané vychladnout.
Ušlehám si šlehačku ( na kvalitě nešetřit- nejlepší 40% ) osladím ji. Každý podle své chuti.
V sezóně si nachystám třeba borůvky, maliny...nebo mražené okapané.
Roládu naplním šlehačkou a posypu borůvkami. Smotám a dám do alobalu. Pěkně zabalenou ji dám do ledničky vychladit.
Je to všechno šup-šup , skoro bez práce.
Roládu nakrájím a dám sešikma na talířek. Třeba trošku poprášit cukrem a může být i třeba kopeček vanilkové zmrzliny, nebo zakysané smetany a jestli zbyly borůvky tak na smetanu je nasypat.
Vypadá to moc luxusně a moc dobré.
P.S. dělám i z dvojité várky. Větší. Nikdy nezbyde.
Přidat komentář