Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Buchtičky se šódo

Popis receptu: 
Na těsto: * 25 g čerstvého droždí * 50 g krupicového cukru * 200 ml vlažného mléka * 500 g hladké mouky + trocha na posypání válu * špetka soli * nastrouhaná kůra z 1 citronu * 2 menší vejce * 100 ml oleje * rozpuštěné máslo na vymazání plechu a potření buchtiček Šodó (vanilkový krém): 1 l mléka 1 vanilkový cukr 150 g cukr krupice 4 žloutky 1 vanilkový pudink
Autor: Felix Fatka
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    1. Zadělejte těsto Droždí, lžíci cukru, čtyři lžíce mléka a lžíci mouky rozmíchejte v misce a nechte v teple vzejít. Prosátou mouku smíchejte se zbylým cukrem, solí, citronovou kůrou, vejci, olejem a kváskem, přidejte zbývající mléko a vypracujte těsto. Dejte mu asi pětačtyřicet minut na kynutí, aby zhruba zdvojnásobilo objem. 2. A teď buchtičky Těsto vyklopte na pomoučněný vál, rozdělte na čtyři části a rozválejte na válečky. Ty pokrájejte, vytvarujte kuličky a skládejte je do vymazaného pekáčku. Každou buchtičku důkladně potřete rozpuštěným máslem. Nechte v teple asi půl hodiny kynout, pak je v troubě předehřáté na 180 °C upečte dozlatova. Vanilkový krém - šodó si připravíme v průběhu pečení buchtiček, kdy všechny uvedené suroviny rozšleháme ve studeném mléce, na mírném ohni směs mícháme až do zhoustnutí a pak necháme 1 min. provařit.

Příprava jídla

f
REKLAMA

Přidat komentář