Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Perník s hruškami a kardamomem

Popis receptu: 
Perník je velmi rychlý a snadný moučník. Kardamom mu dá výraznější vůni a hrušky neuvěřitelně zjemní a zvláční samotnou chuť moučníku.
Autor: Lucie Hájková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    400g cukru krupice, 600g polohrubé mouky, 170ml oleje, 300ml mléka, 1-2 vejce, 2 lžíce kakaa, 1 kypřicí prášek do perníku, 1 lžička skořicového cukru, citronová kůra, 1/2 lžičky kardamomu, 2 oloupané hrušky. Máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu.

Příprava jídla

V míse utřeme cukr s vejci, přidáme mouku a kypřicí prášek, olej, mléko a vymícháme hladké těsto. Pak přimícháme kakao, skořicový cukr, kardamom, citronovou kůru a na závěr na jemno nastrouhané hrušky. Vše řádně zapracujeme a těsto vlijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 30 - 40minut.
REKLAMA

Přidat komentář