Perník s hruškami a kardamomem

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Perník s hruškami a kardamomem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

krupicový cukr 400 g
mouka pšeničná polohrubá 600 g
olej 170 ml
mléko 300 ml
vejce 1 ks
kakao 2 PL
kypřicí prášek do pečiva 1 ks
do perníku
skořicový cukr 1 PL
citronová kůra
0.5
kardamon
hrušky 2 ks
oloupané
máslo
na vymaznání plechu
mouka pšeničná hrubá
na vysypání plechu
V míse utřeme cukr s vejci, přidáme mouku a kypřicí prášek, olej, mléko a vymícháme hladké těsto. Pak přimícháme kakao, skořicový cukr, kardamom, citronovou kůru a na závěr na jemno nastrouhané hrušky. Vše řádně zapracujeme a těsto vlijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 30 - 40minut.
Autor: lucy hayek

Obchod Apetit