Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Těstoviny s cizrnou

Popis receptu: 
Rychlé.
Autor: Jana Zlámalová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    180g těstovin, 140g cizrny v suchém stavu, 1 cibule, 2 rajčata, 2 stroužky česneku, kurkuma, bazalka, oregáno, kmín, tymián, mletá paprika.

Příprava jídla

Na pánvi na olivovém oleji nejdřív orestujeme cibulku a až zesklovatí přidáme na plátky pokrájený česnek a cizrnu. Vše dohromady za míchání prohříváme. Do pánve ještě přidáme koření, asi tak rovnou lžičku „pašeráku“ a půl lžičky bazalky. Promícháme a po malé chvilce přisypeme krájená rajčata, která podusíme, ale ne moc dlouho, aby se jenom maximálně prohřála a slupky ještě na kouscích zůstaly. Je také dobré rajčata, alespoň pro oslabenou slinivku, před krájením krátce spařit a oloupat. Vyhneme se tak následnému vytahování slupek z hotovému pokrmu. Na prohřátou směs nasypeme uvařené rýžové těstoviny, přidáme sekanou petrželovou nať, promícháme a podáváme.
REKLAMA

Přidat komentář