
Uživatelský
recept
recept
Těstoviny s cizrnou
Popis receptu:
Rychlé.
Autor: Jana Zlámalová
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do hodiny
Ingredience
-
180g těstovin,
140g cizrny v suchém stavu,
1 cibule,
2 rajčata,
2 stroužky česneku,
kurkuma, bazalka, oregáno, kmín, tymián, mletá paprika.
Příprava jídla
Na pánvi na olivovém oleji nejdřív orestujeme cibulku a až zesklovatí přidáme na plátky pokrájený česnek a cizrnu. Vše dohromady za míchání prohříváme. Do pánve ještě přidáme koření, asi tak rovnou lžičku „pašeráku“ a půl lžičky bazalky.
Promícháme a po malé chvilce přisypeme krájená rajčata, která podusíme, ale ne moc dlouho, aby se jenom maximálně prohřála a slupky ještě na kouscích zůstaly.
Je také dobré rajčata, alespoň pro oslabenou slinivku, před krájením krátce spařit a oloupat. Vyhneme se tak následnému vytahování slupek z hotovému pokrmu.
Na prohřátou směs nasypeme uvařené rýžové těstoviny, přidáme sekanou petrželovou nať, promícháme a podáváme.
Přidat komentář