Těstoviny s cizrnou

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Těstoviny s cizrnou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

180g těstovin,
140g cizrny v suchém stavu,
1 cibule,
2 rajčata,
2 stroužky česneku,
kurkuma, bazalka, oregáno, kmín, tymián, mletá paprika.
Na pánvi na olivovém oleji nejdřív orestujeme cibulku a až zesklovatí přidáme na plátky pokrájený česnek a cizrnu. Vše dohromady za míchání prohříváme. Do pánve ještě přidáme koření, asi tak rovnou lžičku „pašeráku“ a půl lžičky bazalky. Promícháme a po malé chvilce přisypeme krájená rajčata, která podusíme, ale ne moc dlouho, aby se jenom maximálně prohřála a slupky ještě na kouscích zůstaly. Je také dobré rajčata, alespoň pro oslabenou slinivku, před krájením krátce spařit a oloupat. Vyhneme se tak následnému vytahování slupek z hotovému pokrmu. Na prohřátou směs nasypeme uvařené rýžové těstoviny, přidáme sekanou petrželovou nať, promícháme a podáváme.
Autor: janka_mlok

Obchod Apetit