Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Chřestová polévka

Popis receptu: 
The Delia Collection: Soup
Autor: Světlana O´Brien
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    900g chřestu 50g másla 1 středně velká cibule, jemně nakrájená 1 zarovnaná polévková lžíce hladké mouky 1l kuřecího vývaru 150ml cream fraiche nebo zakysané smetany sůl, pepř podle chuti

Příprava jídla

1. Připravíme chřest: Uřízneme tvrdé konce, stonky oloupeme, uřízneme 12 špiček a necháme je stranou, zbytek nakrájíme na 2,5cm kousky. 2. V kastrólku rozpustíme máslo a na nízkem plameni osmahneme cibulku. Trvá to přibližně 5 min. Přidáme nakrájený chřest, přikrejeme pokličkou a podusíme 10min. Zaprašíme moukou, přidáme studený kuřecí vývar, přivedeme k varu, ochutíme solí a pepřem a krátce povaříme. 3. Polévku rozmixujeme dohladka, Podle potřeby dochutíme. Přidáme smetanu, špičky chřestu, zahřejeme a 3-4 min povaříme.
REKLAMA

Přidat komentář