Chřestová polévka

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Chřestová polévka

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

900g chřestu
50g másla
1 středně velká cibule, jemně nakrájená
1 zarovnaná polévková lžíce hladké mouky
1l kuřecího vývaru
150ml cream fraiche nebo zakysané smetany
sůl, pepř podle chuti
1. Připravíme chřest: Uřízneme tvrdé konce, stonky oloupeme, uřízneme 12 špiček a necháme je stranou, zbytek nakrájíme na 2,5cm kousky. 2. V kastrólku rozpustíme máslo a na nízkem plameni osmahneme cibulku. Trvá to přibližně 5 min. Přidáme nakrájený chřest, přikrejeme pokličkou a podusíme 10min. Zaprašíme moukou, přidáme studený kuřecí vývar, přivedeme k varu, ochutíme solí a pepřem a krátce povaříme. 3. Polévku rozmixujeme dohladka, Podle potřeby dochutíme. Přidáme smetanu, špičky chřestu, zahřejeme a 3-4 min povaříme.

Obchod Apetit