
Tmavá šunka s ovocnou salsou
Na exotickou salsu je skvělé konzervované ovoce nebo ,koktejlové ovoce‘. Kromě tmavé šunky je ideální hovězí šunka, pršut nebo pastrami (uzená roštěná). Vyplatí se použít co nejkvalitnější olej i ocet.
Vydání: 2005/7
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí:
Doba přípravy: Do 10 minut
6
6
P
Ingredience
- 6 plátků ananasu, nasekaných najemno
- 6 plátků manga nakrájených na kostičky
- 18–24 plátků tmavé šunky
- cca 200 g lístků rokety nebo řeřichy
- olivový olej na zakapání
- balzamikový ocet
- na zakapání
- sůl a pepř
Příprava jídla
Smíchejte ananas a mango. Plátky uzeniny naaranžujte na talířky spolu s malou hrstí rokety nebo řeřichy. Přidejte kostičky ovoce a těsně před podáváním zakapejte trochou olivového oleje a balzamikového octa. Podávejte nejlépe s plátky italského chleba ciabatta.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
2. Září 2007 17:48