Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kořeněné opékané brambory

Ostrý španělský recept

Vydání: 2004/5
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Středomořská

Ingredience

    • 175 g choriza, čabajky  nebo ostrého paprikového salámu
    • 2 lžíce oleje
    • 350 g nových brambor, neoloupaných, ale pečlivě  odrhnutých kartáčkem  a nakrájených na plátky
    • stroužek česneku,  nakrájený na plátky
    • čerstvou chilli papričku,  bez semínek a nakrájenou na proužky (lze na hradit špetkou mleté)
    • 1/2 lžičky mletého kmínu
    • 400 g konzervovaných  loupaných rajčat
    • pepř a sůl na dochucení

Příprava jídla

1. Uzeninu nakrájejte na plátky a vysmažte na větší pánvi. Je-li tučnější, nemusíte používat olej. Do pánve přisypte brambory a pět minut je opékejte.

2. Posypte kmínem, přidejte papričku a česnek, vlijte rajčata včetně nálevu, zmírněte oheň a směs 10 až 15 minut duste, až brambory změknou.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář