Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zelenina s bramborovo-jahelnými nočky

Tohle jídlo působí příznivě na imunitu a nezatěžuje trávení, říká Martin Šebor, šéfkuchař Albia. Ale hlavně – ta chuť

Vydání: 2005/7
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Smažení: 10 minutVaření jáhel: 25-30 minut
PT25M
Smažení 0:25
Zelenina

Ingredience

    • 500 g sezonní kořenové biozeleniny
    • 200 g uzeného tofu, nastrouhaného
    • 150 g celozrnné pohankové mouky
    • 3–5 lžic sójové omáčky shoyu nebo tamari
    • palmový tuk nebo bioolej na smažení
    • šťávu z kousku čerstvého zázvoru

Příprava jídla

1. Z mouky a vody připravte husté těstíčko. Do něj vmíchejte nastrouhané tofu a dochuťte sójovou omáčkou.

2. Očištěnou zeleninu nakrájejte na tenké plátky. Obalujte je v těstíčku a smažte. Podávejte ochucené šťávou z čerstvého zázvoru a sójovou omáčkou.

Na nočky properte 200 g jahel; kvalitní nemusíte spařovat. Se špetkou mořské soli je vařte na co nejmírnějším plameni asi pětadvacet minut v poměru 1 (jáhly) ku 2,5 (voda). Nemíchejte, jáhly by se mohly připálit! 300 g uvařených biobrambor nakrájejte na drobné kousky a vsypte na pánev, přidejte jáhly a 200 g nakrájeného pórku. Zalijte 250 ml sójové smetany, osolte a nechte na mírném ohni zhoustnout. Z hmoty pak vykrajujte noky, nejlépe lžící nebo tvořítkem (jako na zmrzlinu).
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Gaura - Nitái Halva

Italské biolasagne

Gaura - Nitái Halva

Italské biolasagne

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.7/05, str.65
Obrazek uzivatele
tož... nějak mi v soupisce přísad chybí hned dvě z titulku, totiž jáhly a zemáky :)

Přidat komentář