Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mango s jogurtem a chilli polevou

Kombinace chutí v tomto dezertu probudí i ty nejunavenější jazýčky.
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy:
P
Asijská

Ingredience

    • 300 ml řeckého jogurtu
    • 2 lžíce čerstvé máty, nasekané
    • 50 g másla
    • 2 velká manga, oloupaná, vypeckovaná a nakrájená na velké kousky (cca 500 g)
    • 25 g moučkového cukru
    • ¼ čajové lžičky mletého chilli

Příprava jídla

1 Rozpalte gril. Do servírovací misky dejte jogurt a smíchejte ho s mátou. Dobře promíchejte.

2 V malé pánvi rozehřejte máslo. Mango dejte do misky a polejte ho máslem. Promíchejte.

3 Na grilovací plech dejte alobal a mango na něj rovnoměrně rozložte. V misce smíchejte moučkový cukr a chilli koření. Vzniklou směsí posypte mango a poté ho grilujte 8–10 minut, dokud není prohřáté a zkaramelizované. Občas otočte.

4
Podávejte s mátovým jogurtem.
Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář