Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Masové koule s mátovou omáčkou

Máta a vlašské ořechy dodají masu chuť, jakou jste nejspíš ještě nevyzkoušeli. Zaručujeme, že si budete přidávat!

Vydání: 2005/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT30M
Smažení 0:30

Ingredience

    • 500 g mletého vepřového masa
    • 40 g strouhanky
    • 1⁄2 lžičky mletého nového koření
    • 1 rozetřený stroužek česneku
    • 2 lžíce nasekané čerstvé máty
    • 1 vejce
    • 2 lžíce slunečnicového oleje
    • 1 červenou papriku, zbavenou jadérek a pokrájenou
    • na nudličky
    • 1/4 l kuřecího vývaru
    • 4 vlašské ořechy, nasekané najemno
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. V míse smíchejte mleté maso, strouhanku, sůl, pepř, nové  koření, česnek, polovinu máty a všechno promíchejte s vejcem. Navlhčete si ruce a vytvarujte ze směsi kuličky o zhruba čtyřcentimetrovém průměru. V pánvi rozpalte olej a masové kuličky na něm čtyři až pět minut smažte. Pak je vyjměte a nechejte okapat na papírových ubrouscích.

2. Z pánve slijte většinu oleje a na zbytku osmahněte papriku. Přilijte k ní kuřecí vývar a přiveďte k varu. Osolte, opepřete a přihoďte masové kuličky. Promíchejte a přibližně deset minut vařte. Potom ještě přidejte zbylou mátu spolu s vlašskými ořechy a nechte zhruba tři minuty vařit.

3. Podávejte nejlépe s rýží nebo celofánovými nudlemi.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Mátový salát s hráškem a sýrem

Studená okurková polévka s mátou

Třešňové palačinky

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
jednym slovom vynikajuce! odporucam pridat cilli (podla chuti), je to vonave, pikantne, a ta kombinacia papriky s orechmi... rozpravka!
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.7/05, str.84

Přidat komentář