Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Řízky po námořnicku

Sandtnerová podobně jako M. D. Rettigová používá označení ‚řízky‘ prostě pro plátek (řez) masa. Omáčka je mimořádně jemná a vyvážená

Vydání: 2005/7
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Dušení: 60-70 minut
PT20M
Dušení 0:20
Česká

Ingredience

    • 500 g plátků z hovězí kýty
    • 50 g mouky
    • 40 g oleje nebo sádla
    • 40 g másla
    • 80 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
    • 40 g cibule
    • 200 ml vývaru
    • sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list, jalovec a tymián na dochucení
    • 120 ml zakysané smetany

Příprava jídla

1. Maso osolte, naklepejte, poprašte moukou a zprudka osmažte na rozehřátém tuku. V kastrole na másle osmahněte jemně nakrájenou zeleninu a cibuli, vložte maso, okořeňte, podlijte vývarem a pod poklicí na mírném plameni duste asi hodinu doměkka.

2. Maso vyjměte a přesuňte do servírovací mísy. Do smetany vmíchejte mouku, která zbyla po obalování, a vlijte ke šťávě v kastrolu. Vařte za stálého míchání asi čtvrt hodiny. Částí omáčky přelijte maso, zbytek podávejte v omáčníku. Můžete ji také přecedit.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.7/05, str.86

Přidat komentář