Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Řízky po námořnicku

Sandtnerová podobně jako M. D. Rettigová používá označení ‚řízky‘ prostě pro plátek (řez) masa. Omáčka je mimořádně jemná a vyvážená

Vydání: 2005/7
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Dušení: 60-70 minut
PT20M
Dušení 0:20
Česká

Ingredience

    • 500 g plátků z hovězí kýty
    • 50 g mouky
    • 40 g oleje nebo sádla
    • 40 g másla
    • 80 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
    • 40 g cibule
    • 200 ml vývaru
    • sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list, jalovec a tymián na dochucení
    • 120 ml zakysané smetany

Příprava jídla

1. Maso osolte, naklepejte, poprašte moukou a zprudka osmažte na rozehřátém tuku. V kastrole na másle osmahněte jemně nakrájenou zeleninu a cibuli, vložte maso, okořeňte, podlijte vývarem a pod poklicí na mírném plameni duste asi hodinu doměkka.

2. Maso vyjměte a přesuňte do servírovací mísy. Do smetany vmíchejte mouku, která zbyla po obalování, a vlijte ke šťávě v kastrolu. Vařte za stálého míchání asi čtvrt hodiny. Částí omáčky přelijte maso, zbytek podávejte v omáčníku. Můžete ji také přecedit.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.7/05, str.86

Přidat komentář