Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Opečená zelenina

Příloha připravená z obyčejné zeleniny na kvalitním olivovém oleji překvapí svou intenzivní chutí. Opékejte ji v dostatečně velké a dobře tepelně vodivé pánvi, aby suroviny krásně zezlátly, byly měkké, ale přitom zůstaly svěží.
Vydání: 2010/10
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy:
Vypocení lilku: 30 minut
Vaření: 10 minut
P
Zelenina Francouzská

Ingredience

    • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
    • 2 stroužky česneku, na plátky
    • 2 drobné cukety, na kolečka
    • 1 červená paprika, na proužky
    • 1 větší karotka, na plátky
    • 1 lilek, na kolečka
    • hrst nasekané petrželky
    • sůl, pepř

Příprava jídla

1 Kolečka lilku osolte a nechte aspoň půl hodiny ,potit’; pak je opláchněte a osušte.

2 V pánvi rozehřejte olej a vhoďte lilek; opékejte ho asi pět minut. Pak přidejte česnek, cukety a papriku a restujte dalších přibližně 5 minut dozlatova. Před koncem vmíchejte petrželku, osolte a opepřete. Opékaná zelenina je skvělá příloha ke biftekům.
Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář