
Opečená zelenina
Příloha připravená z obyčejné zeleniny na kvalitním olivovém oleji překvapí svou intenzivní chutí. Opékejte ji v dostatečně velké a dobře tepelně vodivé pánvi, aby suroviny krásně zezlátly, byly měkké, ale přitom zůstaly svěží.
Vydání: 2010/10
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy:
Vypocení lilku: 30 minut
Vaření: 10 minut
Vypocení lilku: 30 minut
Vaření: 10 minut
P
Ingredience
- 3 lžíce extra panenského olivového oleje
- 2 stroužky česneku, na plátky
- 2 drobné cukety, na kolečka
- 1 červená paprika, na proužky
- 1 větší karotka, na plátky
- 1 lilek, na kolečka
- hrst nasekané petrželky
- sůl, pepř
Příprava jídla
1 Kolečka lilku osolte a nechte aspoň půl hodiny ,potit’; pak je opláchněte a osušte.
2 V pánvi rozehřejte olej a vhoďte lilek; opékejte ho asi pět minut. Pak přidejte česnek, cukety a papriku a restujte dalších přibližně 5 minut dozlatova. Před koncem vmíchejte petrželku, osolte a opepřete. Opékaná zelenina je skvělá příloha ke biftekům.
2 V pánvi rozehřejte olej a vhoďte lilek; opékejte ho asi pět minut. Pak přidejte česnek, cukety a papriku a restujte dalších přibližně 5 minut dozlatova. Před koncem vmíchejte petrželku, osolte a opepřete. Opékaná zelenina je skvělá příloha ke biftekům.
Přidat komentář