Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Omeleta v řeckém stylu

Omeleta a řecký salát v jednom
Vydání: 2005/8
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Řecká

Ingredience

    • 10 vajec
    • hrst čerstvé petrželky, nasekané
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 velkou, nejlépe červenou cibuli
    • 3 rajčata, nakrájená na větší kousky
    • velkou hrst černých oliv
    • 100 g fety nebo balkánského sýra
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Gril předehřejte na nejvyšší teplotu. Vejce rozšlehejte v míse s petrželkou, solí a pepřem. V silnostěnné pánvi rozpalte olej a na vyšším plameni opékejte asi čtyři minuty klínky cibule, až začnou okraje zlátnout. Přidejte rajčata a olivy a opékejte asi dvě minuty, dokud rajská nepustí šťávu.

2. Snižte teplotu na střední stupeň a vlijte do pánve vejce. Za občasného promíchání pečte zhruba dvě minuty, dokud vejce nebudou místy tuhnout. Posypte je fetou a pak pánev vložte na pět až šest minut pod gril, až se omeleta začne nafukovat a zlátnout. Vařečkou ji rozdělte na díly a podávejte z pánve. Pokud nemůžete použít gril, dopečte vaječnou lahůdku pod pokličkou na velmi mírném ohni; elektrickou plotnu klidně vypněte, omeleta dojde na zbytkovém teple.

Pro milovníky masa:
Před zapékáním položte na omeletu tenké plátky slaniny nebo šunky.

Tip apetitu

Řecký výběrový extra panenský olivový olej Minerva je lisovaný čistě mechanickým způsobem zastudena a chutná po čerstvě nasbíraných olivách. K dostání je například v Bille, 500 ml za 99 Kč.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.8/05, str.10
Obrazek uzivatele
opravdu skvělá omeleta!

Přidat komentář