Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Pečené kuře na rozmarýnu a limetkách

Popis receptu: 
Lehké a voňavé kuřátko pro každou příležitost. . .
Autor: Petr Zelík
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    1 kuře cca 1,5 kg
    20 dkg slaniny v celku
    4 snítky čerstvého rozmarýnu
    5 dkg másla
    kuřecí vývar na podlití
    250 g cherry rajčátek
    6 velkých stroužků česneku
    2 limetky
    4 pl olivového oleje
    sůl
    pepř

Příprava jídla

Kuře očistíme a osušíme, slaninu nakrájíme na kostky.
Na marinádu: lístky ze tří snítek rozmarýnu posekáme na kousky, přidáme 4 PL olivového oleje, šťávu z půlky limetky, sůl a pepř, řádně promícháme.
Na kuřeti opatrně prsty oddělíme kůži od masa a marinádou ho potřeme pod kůží i na kůži. Dovnitř kuřete dáme zbylou marinádu, celou snítku rozmarýnu, pár kostek slaniny a 2 přepůlené stroužky česneku.
Kuře pak vložíme do pekáčku a okolo nasypeme kostičky slaniny a překrojené stroužky česneku. Na kuřátko poklademe hrudky másla a trochu podlijeme vývarem nebo vodou. Pečeme přiklopené asi hodinu (podle velikosti kuřete). Poté přidáme do pekáčku celá cherry rajčátka a jednu limetku nakrájenou na čtvrtky a dopečeme půl hodiny bez pokličky na kůrčičku.
REKLAMA

Přidat komentář