Pečené kuře na rozmarýnu a limetkách

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Pečené kuře na rozmarýnu a limetkách

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

1 kuře cca 1,5 kg

20 dkg slaniny v celku

4 snítky čerstvého rozmarýnu

5 dkg másla

kuřecí vývar na podlití

250 g cherry rajčátek

6 velkých stroužků česneku

2 limetky

4 pl olivového oleje

sůl

pepř
Kuře očistíme a osušíme, slaninu nakrájíme na kostky.
Na marinádu: lístky ze tří snítek rozmarýnu posekáme na kousky, přidáme 4 PL olivového oleje, šťávu z půlky limetky, sůl a pepř, řádně promícháme.
Na kuřeti opatrně prsty oddělíme kůži od masa a marinádou ho potřeme pod kůží i na kůži. Dovnitř kuřete dáme zbylou marinádu, celou snítku rozmarýnu, pár kostek slaniny a 2 přepůlené stroužky česneku.
Kuře pak vložíme do pekáčku a okolo nasypeme kostičky slaniny a překrojené stroužky česneku. Na kuřátko poklademe hrudky másla a trochu podlijeme vývarem nebo vodou. Pečeme přiklopené asi hodinu (podle velikosti kuřete). Poté přidáme do pekáčku celá cherry rajčátka a jednu limetku nakrájenou na čtvrtky a dopečeme půl hodiny bez pokličky na kůrčičku.
Autor: zelda

Obchod Apetit