Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Turecký jehněčí pilaf

Skvělé nasycení pro davy labužníků
Vydání: 2005/8
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 20 minut
P
Asijská

Ingredience

    • hrst piniových oříšků nebo mandlových lupínků
    • 1 lžíci olivového oleje
    • 1 velkou cibuli, nakrájenou na půlkolečka
    • 2 kousky skořice, rozlámané
    • 500 g libového jehněčího (plecko nebo ramínko), nakrájeného na menší kostky
    • 250 g rýže basmati
    • 1 kostku drůbežího vývaru rozpuštěnou v 500 ml horké vody
    • 12 sušených meruněk (nejlépe nesířených, v Albiu koupíte 200 g za cca 43 Kč)
    • hrst čerstvých lístků máty, nasekaných
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Ve velkém silnostěnném kastrolu nasucho opražte piniová semínka; pozor, ráda se připalují. Vsypte je na talíř a do kastrolu vlijte olej. Až se zahřeje, dozlatova na něm osmahněte cibuli a skořici. Zvyšte teplotu a po částech přidávejte maso. Míchejte, aby se opeklo stejnoměrně. Pak přisypte rýži a minutu za stálého míchání smažte.

2. Zalijte vývarem, vsypte meruňky, osolte a opepřete. Přiklopte a asi dvanáct minut zvolna vařte, až se tekutina vsákne do rýže a ta změkne. Ihned podávejte posypané piniovými oříšky a mátou.
Odlehčete to! Jehněčí můžete nahradit kuřecím nebo krůtím masem a meruňky rozinkami.

Tip apetitu
Chlazené jehněčí maso koupíte třeba v Carrefouru. Přibližně dvoukilový kus jehněčí plece, která je pro tento recept ideální, přijde na 296 Kč.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.8/05, str.12

Přidat komentář