
Chřest, losos a špenát
Lososa můžete nahradit filetami z jiné ryby. Namísto chřestu poslouží i tenké špalíčky z drobné cukety.
Vydání: 2005/8
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 4 kousky lososa
- 200 g chřestu
- bílé fazole z 1½ 400g konzervy, scezené a propláchnuté
- 4 velké hrsti čerstvého špenátu
- sůl a pepř na dochucení (nemusí být)
- Na zálivku:
- 6 lžic olivového oleje
- šťávu z 1 citronu
- 2 lžíce hrubozrnné (kremžské) hořčice
Příprava jídla
1. Do hrnce dejte napařovací vložku, nalijte pod ni vařící vodu a postavte na sporák tak, aby se voda stále mírně vařila. Na podložku dejte filátka lososa (můžete je podle chuti osolit a opepřit), přikryjte poklicí a nechte vařit asi tři minuty, dokud maso nezesvětlá.
2. Stonky chřestu oloupejte škrabkou na brambory a přidejte je k rybě. Společně povařte v páře ještě čtyři až pět minut, aby chřest zkřehl a losos byl uvařený.
3. Mezitím prošlehejte suroviny na zálivku. Do mísy vsypte fazole a špenát, přidejte povařený chřest a přimíchejte zálivku. Směs rozdělte na talíře a nahoru položte kousky lososa.
Tip apetitu
Balené chlazené porce lososa, které stačí jenom kuchyňsky upravit, pořídíte například v Delvitě. 220 g vás přijde na 120 Kč.
2. Stonky chřestu oloupejte škrabkou na brambory a přidejte je k rybě. Společně povařte v páře ještě čtyři až pět minut, aby chřest zkřehl a losos byl uvařený.
3. Mezitím prošlehejte suroviny na zálivku. Do mísy vsypte fazole a špenát, přidejte povařený chřest a přimíchejte zálivku. Směs rozdělte na talíře a nahoru položte kousky lososa.
Tip apetitu
Balené chlazené porce lososa, které stačí jenom kuchyňsky upravit, pořídíte například v Delvitě. 220 g vás přijde na 120 Kč.
Vše, co musíte vědět o chřestu:
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
3. Září 2007 12:56