Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Chřest, losos a špenát

Lososa můžete nahradit filetami z jiné ryby. Namísto chřestu poslouží i tenké špalíčky z drobné cukety.

Vydání: 2005/8
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Vaření 0:20
Francouzská

Ingredience

    • 4 kousky lososa
    • 200 g chřestu
    • bílé fazole z 1½ 400g konzervy, scezené a propláchnuté
    • 4 velké hrsti čerstvého špenátu
    • sůl a pepř na dochucení (nemusí být)
    • Na zálivku:
    • 6 lžic olivového oleje
    • šťávu z 1 citronu
    • 2 lžíce hrubozrnné (kremžské) hořčice

Příprava jídla

1. Do hrnce dejte napařovací vložku, nalijte pod ni vařící vodu a postavte na sporák tak, aby se voda stále mírně vařila. Na podložku dejte filátka lososa (můžete je podle chuti osolit a opepřit), přikryjte poklicí a nechte vařit asi tři minuty, dokud maso nezesvětlá.

2. Stonky chřestu oloupejte škrabkou na brambory a přidejte je k rybě. Společně povařte v páře ještě čtyři až pět minut, aby chřest zkřehl a losos byl uvařený.

3. Mezitím prošlehejte suroviny na zálivku. Do mísy vsypte fazole a špenát, přidejte povařený chřest a přimíchejte zálivku. Směs rozdělte na talíře a nahoru položte kousky lososa.

Tip apetitu
Balené chlazené porce lososa, které stačí jenom kuchyňsky upravit, pořídíte například v Delvitě. 220 g vás přijde na 120 Kč.

 

Vše, co musíte vědět o chřestu:

Tajemství lahodného chřestu

Víte, jak poznat čerstvý chřest a jak jej správně připravit?
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.8/05, str.12

Přidat komentář