Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Pečené jarní kuřátko - vaříme s Jamie Oliverem

Popis receptu: 
Rozmarýn je stálozelený keř s výrazně aromatickými listy. Čerstvé nebo sušené listy rozmarýnu se nejčastěji používají do pokrmů z jehněčího, vepřového nebo drůbežího masa nebo do bylinkových másel.
Autor: Helena Ryklová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    4 malá jarní kuřátka kousek másla olivový olej 8 snítek čerstvého rozmarýnu sůl čerstvě mletý pepř 2 sklenky bílého vína 4 stroužky česneku nakrájeného na jemné plátky dva svazky čerstvé bazalky žlutá a červená cherry rajčátka 8 plátků pršutu nebo šunky

Příprava jídla

1. Předehřejte si elektrickou troubu na 200 °C nebo plynovou na stupeň 6. 2. Potřete kuřátka máslem, dovnitř vložte po dvou snítkách rozmarýnu, dobře osolte a opepřete. 3. Zahřejte pánev, nalijte na ni olivový olej a ze všech stran opečte kuřátka dozlatova. Přidejte bílé víno, česnek, bazalku a rajčátka a na každé kuřátko položte 2 plátky pršutu. 4. Přendejte do předehřáté trouby a pečte 35 minut nebo do té doby, než budou kuřátka hotová a rajčata opečená a popraskaná tak, že uvolní všechnu šťávu. 5. Doplňte koření podle vlastní chuti a pro vylepšení tohoto receptu klidně přidejte olivy a ančovičky.
REKLAMA

Přidat komentář