Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tvarohová vánočka

Ačkoliv klasická vánočka je spíše pro zkušené cukráře, do této tvarohové se můžou bez obav pustit i naprostí začátečníci.

Vydání: 2009/12
Autor:
Hodnocení:
87 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na 1 větší vánočku
Doba přípravy: Do 20 minut
Pečení: 50 minut
PT45M
Pečení 0:45
Chléb a pečivo Česká

Ingredience

    • 500 g polohrubé mouky
    • 125 g moučkového cukru
    • 150 g másla
    • 3 menší vejce
    • 250 g tučného tvarohu
    • 60 ml mléka (pokud chcete vánočku plést, mléko vynechte – zčásti či úplně, řiďte se tvárností těsta)
    • 2 lžíce (tuzemského) rumu
    • 1,5 sáčku prášku do pečiva
    • 1 vanilkový cukr
    • 75 g rozinek
    • 75 g ořechů nebo mandlí, nasekaných
    • strouhaná kůra z 1/2 biocitronu (podle chuti)
    • tuk na vymazání formy

Příprava jídla

Všechny suroviny smíchejte dohladka a dejte do formy vymazané tukem anebo těsto upleťte stejně jako na klasickou vánočku. Pečte cca 45–50 minut v troubě vyhřáté na 175 °C.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vánočka

Vánočka 7x jinak

Tvarohové dezerty

Přidat komentář