
Tvarohová vánočka
Ačkoliv klasická vánočka je spíše pro zkušené cukráře, do této tvarohové se můžou bez obav pustit i naprostí začátečníci.
Vydání: 2009/12
Autor: redakce Apetitu
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na 1 větší vánočku
Ingredience
- 500 g polohrubé mouky
- 125 g moučkového cukru
- 150 g másla
- 3 menší vejce
- 250 g tučného tvarohu
- 60 ml mléka (pokud chcete vánočku plést, mléko vynechte – zčásti či úplně, řiďte se tvárností těsta)
- 2 lžíce (tuzemského) rumu
- 1,5 sáčku prášku do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 75 g rozinek
- 75 g ořechů nebo mandlí, nasekaných
- strouhaná kůra z 1/2 biocitronu (podle chuti)
- tuk na vymazání formy
Příprava jídla
Všechny suroviny smíchejte dohladka a dejte do formy vymazané tukem anebo těsto upleťte stejně jako na klasickou vánočku. Pečte cca 45–50 minut v troubě vyhřáté na 175 °C.
Přidat komentář