
Křupavé lupínky z červené řepy
U zeleninových chipsů ocení vaši hosté nápad a vtip. Stejně můžete připravit také sladké i obyčejné brambory. Zkuste experimentovat s kořením.
Vydání: 2009/12
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy:
Smažení: 6 minut
Smažení: 6 minut
P
Ingredience
- 2 větší červené řepy, oloupané
- slunečnicový olej na smažení
- 1 lžička drceného kmínu
- 1 lžička mořské soli
Příprava jídla
1 Nakrájejte řepu na velmi tenké plátky, nejlépe pomocí mandolíny.
2 Plátky najednou smažte v pánvi ve vysoké vrstvě rozpáleného oleje asi 2–3 minuty dokřupava. Vyjměte a nechte okapat na papírové utěrce. Promíchejte kmín se solí a lupínky směsí posypte.
2 Plátky najednou smažte v pánvi ve vysoké vrstvě rozpáleného oleje asi 2–3 minuty dokřupava. Vyjměte a nechte okapat na papírové utěrce. Promíchejte kmín se solí a lupínky směsí posypte.
Přidat komentář