Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Musaka

Popis receptu: 
A
Autor: Jan Sládek
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    2-3 lilky, 2 lžíce olivového oleje. Rajská omáčka: 2 žluté cibule, 2 stroužky česneku, 3 papriky, 1 lžíce olivového oleje, 2 ml koření samba oelek, 1 plechovka drcených rajčat, kostka zeleninového vývaru, 1 lžička rozmarýnu Sýrová omáčka: 5 lžic mouky, 70 ml mléka, půl lžičky mleté papriky, 20 g strouhaného sýra, sůl

Příprava jídla

Lilky pokrájíme na plátky, osolíme a klademe do nádoby. Zakryjeme další nádobou a zatížíme. Lilky propláchneme a vymačkáme z nich vodu. Vymačkané plátky opečeme na oleji a necháme v pánvi. Troubu rozehřejeme na 225°C. Rajská omáčka: oloupeme a pokrájíme cibuli a česnek. Omyjeme papriku a pokrájíme je na proužky. Papriku s cibulí zvolna osmahneme. Přidáme sambal oelek, rajčata, vývar a rozemnutý rozmarýn. Asi 10 minut podusíme. Bechmelová omáčka: V menšim hrnci roztavíme máslo zaprášíme hladkou moukou lehhce mouku opražíme a zalijeme mlékem za stálého šlehání metlou necháme provařit než se omáčka zahustí dohutíme solí pepřem a muškátem (můžeme přidat sýr doporučuji fetu) .Do zapékací misky vrstvíme plátky lilků střídavě prokládáme rajskou a sýrovou omáčku. Začneme plátky lilků a nakonec dáme sýrovou omáčku. Pak zapečeme v předehřáté troubě na 200°C cca 15 minut.
REKLAMA

Přidat komentář