
Uživatelský
recept
recept
Čokodort
Popis receptu:
Nejlepší čokoládový dort - recept Markéty z Gotiky
Autor: Leona Nováková
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do hodiny
Ingredience
-
375g změklého másla
260g cukru
3 vejce
250g hl. mouka
2 lžičky kypř. prášku do pečiva
80g kakaa holandského typu
200ml mléka
Poleva:
200g nalámané čokolády
280ml smetany na šlehání
2 lžíce cukru
Příprava jídla
Šlehačem našleháme máslo s cukrem do pěny (cca 10 minut). Přidáme vejce a mouku s kypř. práškem, kakao a mléko. Pečeme při teplotě ccca 160°C asi 1 hodinu a 10 minut.
Smetanu prohřejeme k bodu varu (nesmí vřít), pak tím zalijeme čokoládu metlí vymícháme na krém. Necháme trochu prochladit až ztuhne (konzistence rozteklého másla).
Korpus rozřízeneme a pomažeme krémem, slepíme a celé zalijeme čokoládou.
Doporučená velikost dortové formy - průměr 22cm.
Přidat komentář