Cizrnová salsa s bylinkami

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Cizrnová salsa s bylinkami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

2 plechovky cizrny nebo 8 dl vařené cizrny, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového nebo řepkového oleje. 1 plechovka drcených rajčat (asi 400 g), 1-2 ml koření sambal oelek, 3 dl nasekaných bylinek, např. bazalky, petržele, pažitky a trochu rozmarýnu, sůl a černý pepř.
Cizrnu propláchneme a necháme okapat. Oloupeme česnek a pokrájíme ho na plátky. Česnek osmahneme na oleji při nízké teplotě. Přidáme rajčata, sambal oelek a cizrnu. Několik minut podusíme, dokud omáčka nezhoustne. Přidáme bylinky a ochutíme solí a pepřem.
Autor: snowbik

Obchod Apetit