Sýrové fondue

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Sýrové fondue

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

2-3 druhy sýrůl (my měli ementál, gruyere a sbrinz, lze ale také comte, beauflt, cantal) - 150g/osobu
kukuřičný škrob
černý pepř
kirsch
bílé víno (spíše sušší)
špetka muškátového oříšku
nadýchaný pšenično žitný chléb (je lepší než bageta) nebo francouzská bageta
Sýr nastrouháme Česnekem vytřeme kastrol Do kastrolu dáme bílé víno (na 600g sýra méně než 2 dcl vína) a vaříme, až se začnou tvořit bublinky. Poté postupně přidáváme nastrouhaný sýr. Až je vše v konzistenci "polévka", přidáme 1 lžičku kukuřičného škrobu a špetku muškátového oříšku. Až je to opět řídká kaše, přidáme pepř, Kirsch a dáme na stojánek. V tom namáčíme pšenično-žitný chléb (nadýchaný)

Obchod Apetit