Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Sýrové fondue

Popis receptu: 
Podle Tomáše ze salsy
Autor: Dana Vaňková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    2-3 druhy sýrůl (my měli ementál, gruyere a sbrinz, lze ale také comte, beauflt, cantal) - 150g/osobu kukuřičný škrob černý pepř kirsch bílé víno (spíše sušší) špetka muškátového oříšku nadýchaný pšenično žitný chléb (je lepší než bageta) nebo francouzská bageta

Příprava jídla

Sýr nastrouháme Česnekem vytřeme kastrol Do kastrolu dáme bílé víno (na 600g sýra méně než 2 dcl vína) a vaříme, až se začnou tvořit bublinky. Poté postupně přidáváme nastrouhaný sýr. Až je vše v konzistenci "polévka", přidáme 1 lžičku kukuřičného škrobu a špetku muškátového oříšku. Až je to opět řídká kaše, přidáme pepř, Kirsch a dáme na stojánek. V tom namáčíme pšenično-žitný chléb (nadýchaný)
REKLAMA

Přidat komentář