Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Makrelový salát s křupavými krutony

Balené směsi různobarevných salátových listů a krájené další zeleniny jsou dnes běžně k dostání. Co s nimi, když chcete něco víc než jen salát?
Vydání: 2005/8
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 15 minut
P
Salát

Ingredience

    • 4 silné krajíce světlého chleba
    • 1½ lžíce olivového oleje
    • 450 g uzené makrely
    • 300 g baleného salátu
    • 4–6 lžic hotové zálivky s jogurtem a koprem

Příprava jídla

1. Předehřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Krajíce chleba nakrájejte na kostičky a pokapejte olivovým olejem. Rozprostřete kostičky na plech a pečte čtvrt hodiny, až budou zlatavé a křupavé. (Můžete je opéct i na pánvi.)

2. Z makrely vyberte maso a natrhejte ho na větší kousky. Smíchejte se salátem a přelijte hotovou zálivkou s jogurtem a koprem. Na závěr přidejte teplé chlebové krutony. 
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.8/05, str.14
Obrazek uzivatele
teno salatik je vazne skvely

Přidat komentář