Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Linecké cukroví

Lineckému se někdy říká „raz, dva, tři těsto“, protože tu existuje jediný správný poměr surovin – jeden díl cukru (ideálně vanilkového), dva díly másla a tři díly mouky. Žloutky mu dodají barvu a citronová kůra báječnou vůni!

Vydání: 2006/12
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Počet porcí: Na 2 plechy
Doba přípravy: Do 20 minut
Odležení: aspoň hodina
PT5M
Pečení 0:05

Ingredience

    • 210 g hladké mouky
    • 70 g moučkového cukru, nejlépe s pravou vanilkou
    • 140 g másla + trochu na vymazání
    • 2 žloutky
    • nastrouhaná kůra z 1 citronu
    • červená marmeláda (například rybízová nebo malinová) na slepování
    • moučkový cukr na poprášení

Příprava jídla

1 Prosijte mouku na vál, přidejte cukr, máslo, žloutky i citronovou kůru. Co nejrychleji zpracujte hladké těsto. Zabalte ho do fólie a nechte nejméně hodinu odpočívat v lednici.

2 Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Z těsta vyválejte plát silný asi 2 mm, vypichujte tvary (polovina jich má mít uprostřed kolečko) a nožem je přenášejte na vymazaný plech. Pečte dozlatova; trvá to tak pět minut. Vychladlé cukroví slepujte zavařeninou a pocukrujte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Brambory

Vanilkové rohlíčky

Kokosky s tvarohem

Košíčky s karamelovým krémem

Tatranské řezy s ořechy

Vídeňské oříškové dortíčky

Pařížské rohlíčky

Kuličky z bílé čokolády

Oříškové sušenky

Černobílá roláda

Přidat komentář