Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Linecké cukroví

Lineckému se někdy říká „raz, dva, tři těsto“, protože tu existuje jediný správný poměr surovin – jeden díl cukru (ideálně vanilkového), dva díly másla a tři díly mouky. Žloutky mu dodají barvu a citronová kůra báječnou vůni!

Vydání: 2006/12
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: Na 2 plechy
Doba přípravy: Do 20 minut
Odležení: aspoň hodina
PT5M
Pečení 0:05

Ingredience

    • 210 g hladké mouky
    • 70 g moučkového cukru, nejlépe s pravou vanilkou
    • 140 g másla + trochu na vymazání
    • 2 žloutky
    • nastrouhaná kůra z 1 citronu
    • červená marmeláda (například rybízová nebo malinová) na slepování
    • moučkový cukr na poprášení

Příprava jídla

1 Prosijte mouku na vál, přidejte cukr, máslo, žloutky i citronovou kůru. Co nejrychleji zpracujte hladké těsto. Zabalte ho do fólie a nechte nejméně hodinu odpočívat v lednici.

2 Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Z těsta vyválejte plát silný asi 2 mm, vypichujte tvary (polovina jich má mít uprostřed kolečko) a nožem je přenášejte na vymazaný plech. Pečte dozlatova; trvá to tak pět minut. Vychladlé cukroví slepujte zavařeninou a pocukrujte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Brambory

Vanilkové rohlíčky

Kokosky s tvarohem

Košíčky s karamelovým krémem

Tatranské řezy s ořechy

Vídeňské oříškové dortíčky

Pařížské rohlíčky

Kuličky z bílé čokolády

Oříškové sušenky

Černobílá roláda

REKLAMA

Přidat komentář