Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Košíčky s karamelovým krémem

Hotové košíčky schovejte na tajné místo a vydržte aspoň týden, aby se těsto a krém propojily. Pak ochutnejte; jen pozor, ať jen nesníte naráz!

Vydání: 2006/12
Autor:
Hodnocení:
69 (hlasů)
Počet porcí: Na 2 plechy
Doba přípravy: Do 30 minut
Na vaření mléka 2 hodiny
Odležení: 1 hodina
PT15M
Pečení 0:15
Cukroví Východoevropská

Ingredience

    • 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka
    • 150 g másla
    • čokoládová poleva a oříšky na ozdobu

    NA KOŠÍČKY

    • 250 g hladké mouky + trocha na vysypání formiček
    • 100 g másla
    • 70 g moučkového cukru (nejlépe pravého vanilkového)
    • 2 žloutky

Příprava jídla

1 Zavřenou konzervu vložte do hrnce s vodou a dvě hodiny vařte. Mezitím z mouky, cukru, másla a žloutků zpracujte těsto a dejte ho aspoň na hodinu odpočívat do ledničky.

2 Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Vychladlé těsto vtlačte do formiček a pečte asi čtvrt hodiny do lákavé světlezlaté barvy.

3 Máslo utřete do pěny a přidejte do něj vychladlé zkaramelizované kondenzované mléko. Košíčky vyklepněte z formiček a plňte krémem (nejlíp to jde cukrářských sáčkem); polévejte je čokoládovou polevou a ozdobte oříšky.

TIP REDAKCE:
Nyní už se dá v běžné obchodní síti zakoupit karamelizované zahuštěné mléko (mléčný karamel) - v regálech ho najdete u plechovek zahuštěných slazených (kondenzovaných) mlék.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Brambory

Linecké cukroví

Vanilkové rohlíčky

Kokosky s tvarohem

Tatranské řezy s ořechy

Vídeňské oříškové dortíčky

Pařížské rohlíčky

Oříškové sušenky

Černobílá roláda

REKLAMA

Přidat komentář