
Hruškový salát s vlašskými ořechy
Jaro na talíři
Vydání: 2004/5
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 6
Ingredience
- 2 zelené nebo ledové saláty natrhané na kousky
- 3 stonky řapíkatého celeru (v Tescu stojí svazek 20 Kč)
- 2 červené papriky nakrájené na proužky
- hrst vyloupaných vlašských ořechů rozlámaných na osminky
- 100 g zeleného hroznového vína bez jadérek; kuličky rozkrojte na půlky
- 2 tvrdší hrušky, oloupané, zbavené jádřince a nakrájené na kostičky
- 4 lžíce bílého jogurtu
- 4 lžíce majonézy
- 4 lžíce nastrouhané salátové okurky
- 2 lžičky jemně nastrouhané cibule
- 1 lžičku nasekaného čerstvého estragonu (lze nahradit petrželkou); několik lístků si ponechte na ozdobu
- sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
- 1 hrušku, oloupanou, zbavenou jádřince a najemno nakrájenou
Na zálivku:
Na ozdobu:
Příprava jídla
1. Do velké mísy nasypte salát, celer (najemno nakrájený), papriku, ořechy, hroznové víno a hrušku.
2. Smíchejte suroviny na zálivku. Osolte, opepřete a dobře promíchejte.
2. Smíchejte suroviny na zálivku. Osolte, opepřete a dobře promíchejte.
3. Těsně před podáváním přelijte směs v salátové míse zálivkou a všechno dobře, ale opatrně promíchejte. Nakonec vše ozdobte plátky hrušky a lístky estragonu nebo petrželky.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Eliša (neověřeno)
20. Duben 2007 19:47