Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hruškový salát s vlašskými ořechy

Jaro na talíři

Vydání: 2004/5
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Salát Americká

Ingredience

    • 2 zelené nebo ledové saláty natrhané na kousky
    • 3 stonky řapíkatého celeru  (v Tescu stojí svazek 20 Kč)
    • 2 červené papriky nakrájené na proužky
    • hrst vyloupaných vlašských ořechů  rozlámaných na osminky
    • 100 g zeleného hroznového vína bez  jadérek; kuličky rozkrojte na půlky
    • 2 tvrdší hrušky, oloupané, zbavené jádřince a nakrájené na kostičky

    Na zálivku:

    • 4 lžíce bílého jogurtu
    • 4 lžíce majonézy
    • 4 lžíce nastrouhané salátové okurky
    • 2 lžičky jemně nastrouhané cibule
    • 1 lžičku nasekaného čerstvého  estragonu (lze nahradit petrželkou); několik lístků si ponechte na ozdobu
    • sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti

    Na ozdobu:

    • 1 hrušku, oloupanou, zbavenou  jádřince a najemno nakrájenou

Příprava jídla

1. Do velké mísy nasypte salát, celer (najemno nakrájený), papriku, ořechy, hroznové víno a hrušku.

2. Smíchejte suroviny na zálivku. Osolte, opepřete a dobře promíchejte.
 
3. Těsně před podáváním přelijte směs v salátové míse zálivkou a všechno dobře, ale opatrně promíchejte. Nakonec vše ozdobte plátky hrušky a lístky estragonu nebo petrželky.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Tenhle salát jsme připravovali na Velikonoce, a protože nemáme rádi celer, nahradili jsme ho kousky kuřecího z minulého dne a výsledek mile překvapil:-)

Přidat komentář