Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pizza s bramborami

Brambory mám hrozně ráda. Úrodu od rodičů klidně použiju i na pizzu. Se sýrem a křupavou slaninou je to lahůdka na druhou! Náplň je vynikající s poloměkkým zrajícím sýrem. Pokud máte citlivý nos, dejte přednost ementálu nebo čedaru.
Vydání: 2005/8
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Kynutí těsta: 30 minut
P
Italská

Ingredience

    • cca 1/2 balení hotové směsi na pizzu
    • 300 g omytých nových brambor
    • 4 jarní cibulky, pokrájené
    • 180 g sýra (jihočeský zrající, italský taleggio, ementál nebo čedar)
    • 100 g slaniny, nakrájené na kostičky a vyškvařené
    • olej na vymazání plechu a zakápnutí
    • sůl a pepř na dochucení

     

Příprava jídla

1. Těsto na pizzu připravte podle návodu na obalu a rozválejte na obdélník přibližně 30 x 40 cm. Přesuňte na vymazaný plech, přetáhněte fólií a nechte asi 30 minut kynout. Troubu předehřejte na 220, horkovzdušnou na 200 stupňů.

2. Brambory ve slupce nakrájejte na tenké plátky a zhruba čtyři minuty povařte v osolené vodě. Sceďte je a osušte.

3. Rozestřete brambory na pizzu, zakápněte olejem, posypte cibulkou, slaninou a kousky sýra. Pečte 15–20 minut, dokud náplň nezezlátne. 
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.8/05, str.18

Přidat komentář