Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

bramborové saláty

Popis receptu: 
recepty českých šéfkuchařů
Autor: Tomáš Klima
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    jsou vypsány dole

Příprava jídla

lasický bramborový salát David Korecký, restaurace Konírna 600 g brambor 3 vejce 4 sterilované okurky středně velká cibule sůl, pepř, lák z okurek (dle potřeby) 3 lžíce majonézy 150 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) 2 lžíce plnotučné hořčice Příprava: Brambory ve slupce a kořenovou zeleninu uvaříme v osolené vodě doměkka, vejce natvrdo. Brambory, zeleninu i vejce nakrájíme na menší kostičky. Přidáme majonézu, hořčici nadrobno nasekanou cibulku a na kostičky nakrájené okurky. osolíme, opepříme a dle chuti přilijeme lák z okurek. Salát začneme míchat, až když máme všechny suroviny v jedné míse, a mícháme lehce, odspodu nahoru, aby se z brambor nestala lepivá kaše. Po zamíchání a případném dochucení necháme salát v lednici odležet do druhého dne. ----------------------- Bramborový salát Pavel Sapík, Terasa U Zlaté studně 1 kg brambor 0,3 kg mrkve 0,1 kg celeru 0,1 kg hrášku 1 velká cibule 0,4 kg okurek 3 lžíce hořčice 0,4 kg majonézy sůl, pepř, cukr kudrnka 5 vařených vajec Příprava: Předem vařené a vychlazené brambory nakrájíme na kostičky, přidáme kostičky zeleniny a nakrájenou a spařenou cibuli, okurky, hrášek a vše smícháme s majonézou. Ochutíme hořčicí, lákem z okurek, solí, pepřem a špetkou cukru. Zdobíme na čtvrtky nakrájenými vejci a sekanou kudrnkou. ----------------------------- Lehký bramborový salát Roman Paulus, Radisson Blu Alcron 500 g salátových brambor 200 ml silného kuřecího vývaru 50 ml rostlinného oleje 100 g červené cibule 30 g plnotučné hořčice sůl, ocet, pepř Příprava: Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a ještě teplé nakrájíme na kolečka. Veškeré suroviny přidáme k bramborám a přelijeme teplým vývarem. Necháme marinovat a občas zamícháme. Před podáváním je dobré salát ochutnat a znovu dochutit. Salát nemá být moc hutný, ale spíše řídký. Podáváme ke smaženému kaprovi s citronem. -------------------------- Slovenský bramborový salát Viktor Mráz, restaurace V Polích1000 g salátových brambor 2 středně velké cibule menší sklenička okurek i s lákem trocha olivového oleje sůl, pepř, případně ocet Příprava: Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme na kostičky nakrájené sterilované okurky a cibuli, zalijeme trochou láku z okurek a dochutíme solí, pepřem, olivovým olejem. Můžeme přidat i trochu octa. ----------------------------- Lahůdkový bramborový salát s jablkem Luboš Loose, restaurace Na Spilce 3/5 salátových brambor 1/5 kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) nakládané okurky kyselé jablko gothajský salám cibule majonéza hořčice sůl, pepř, cukr, ocet worcestrová omáčka Příprava: Uvařené a vychladlé brambory nakrájíme na kostičky, přidáme pokud možno na stejnou velikost nakrájenou vařenou kořenovou zeleninu, okurky, jablko (raději kyselejší), gothajský nebo šunkový salám a cibulku nakrájenou najemno. Vše lehce promícháme. Majonézu (ne lehkou!) rozředíme trochou nálevu z okurek, ochutíme pepřem, solí, cukrem, hořčicí a vše přidáme do nakrájených surovin. Promícháme a na závěr opatrně dochutíme worcestrovou omáčkou, octem, popřípadě dosolíme. Hotový salát necháme dobře vychladit a podáváme ještě týž den, co byl připraven.
REKLAMA

Přidat komentář