0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

bramborové saláty

bramborové saláty

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

jsou vypsány dole
lasický bramborový salát David Korecký, restaurace Konírna 600 g brambor 3 vejce 4 sterilované okurky středně velká cibule sůl, pepř, lák z okurek (dle potřeby) 3 lžíce majonézy 150 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) 2 lžíce plnotučné hořčice Příprava: Brambory ve slupce a kořenovou zeleninu uvaříme v osolené vodě doměkka, vejce natvrdo. Brambory, zeleninu i vejce nakrájíme na menší kostičky. Přidáme majonézu, hořčici nadrobno nasekanou cibulku a na kostičky nakrájené okurky. osolíme, opepříme a dle chuti přilijeme lák z okurek. Salát začneme míchat, až když máme všechny suroviny v jedné míse, a mícháme lehce, odspodu nahoru, aby se z brambor nestala lepivá kaše. Po zamíchání a případném dochucení necháme salát v lednici odležet do druhého dne. ----------------------- Bramborový salát Pavel Sapík, Terasa U Zlaté studně 1 kg brambor 0,3 kg mrkve 0,1 kg celeru 0,1 kg hrášku 1 velká cibule 0,4 kg okurek 3 lžíce hořčice 0,4 kg majonézy sůl, pepř, cukr kudrnka 5 vařených vajec Příprava: Předem vařené a vychlazené brambory nakrájíme na kostičky, přidáme kostičky zeleniny a nakrájenou a spařenou cibuli, okurky, hrášek a vše smícháme s majonézou. Ochutíme hořčicí, lákem z okurek, solí, pepřem a špetkou cukru. Zdobíme na čtvrtky nakrájenými vejci a sekanou kudrnkou. ----------------------------- Lehký bramborový salát Roman Paulus, Radisson Blu Alcron 500 g salátových brambor 200 ml silného kuřecího vývaru 50 ml rostlinného oleje 100 g červené cibule 30 g plnotučné hořčice sůl, ocet, pepř Příprava: Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a ještě teplé nakrájíme na kolečka. Veškeré suroviny přidáme k bramborám a přelijeme teplým vývarem. Necháme marinovat a občas zamícháme. Před podáváním je dobré salát ochutnat a znovu dochutit. Salát nemá být moc hutný, ale spíše řídký. Podáváme ke smaženému kaprovi s citronem. -------------------------- Slovenský bramborový salát Viktor Mráz, restaurace V Polích1000 g salátových brambor 2 středně velké cibule menší sklenička okurek i s lákem trocha olivového oleje sůl, pepř, případně ocet Příprava: Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme na kostičky nakrájené sterilované okurky a cibuli, zalijeme trochou láku z okurek a dochutíme solí, pepřem, olivovým olejem. Můžeme přidat i trochu octa. ----------------------------- Lahůdkový bramborový salát s jablkem Luboš Loose, restaurace Na Spilce 3/5 salátových brambor 1/5 kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) nakládané okurky kyselé jablko gothajský salám cibule majonéza hořčice sůl, pepř, cukr, ocet worcestrová omáčka Příprava: Uvařené a vychladlé brambory nakrájíme na kostičky, přidáme pokud možno na stejnou velikost nakrájenou vařenou kořenovou zeleninu, okurky, jablko (raději kyselejší), gothajský nebo šunkový salám a cibulku nakrájenou najemno. Vše lehce promícháme. Majonézu (ne lehkou!) rozředíme trochou nálevu z okurek, ochutíme pepřem, solí, cukrem, hořčicí a vše přidáme do nakrájených surovin. Promícháme a na závěr opatrně dochutíme worcestrovou omáčkou, octem, popřípadě dosolíme. Hotový salát necháme dobře vychladit a podáváme ještě týž den, co byl připraven.
Autor: tomas.klima

Obchod Apetit