Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jedlé kaštany

Na trzích si kupte pečené kaštany a doma podávejte toto nepečené cukroví polévané čokoládou.

Vydání: 2010/1
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 15 kousků
Doba přípravy: Do hodiny
P
Cukroví

Ingredience

    • 250 g nevyloupaných jedlých kaštanů (dají se koupit i předvařené)
    • 100 g piškotů
    • 4 lžíce moučkového cukru
    • 2,5 lžíce kakaa holandského typu
    • 5 lžic rozpuštěné 70% čokolády
    • 1 lžíce + 1 lžička brandy
    • tmavá čokoládová poleva
    • kousek neobarveného marcipánu (může být i falešný)

Příprava jídla

1 Jedlé kaštany nařízněte, patnáct minut povařte ve vodě, oloupejte a semelte. Piškoty rozdrťte najemno. Smíchejte je s cukrem, kakaem a čokoládou, přilijte brandy a přidejte namleté jedlé kaštany. Rukou zpracujte na pevnou hmotu. Zabalte ji do plastové potravinářské fólie a nechte krátce v chladu ztuhnout.

2 Pak z hmoty tvarujte lžící menší zploštělé kuličky – kaštany. Z jedné strany v nich navíc vytvořte menší plochý důlek. Nechte je znovu v chladu ztuhnout.

3 Potom podle návodu na obalu rozehřejte čokoládovou polevu a ze všech stran do ní kaštany namočte. Do důlku opatrně vtiskněte trochu marcipánu a nechte je na mřížce, aby poleva zatuhla. Kaštany rozdělte do papírových košíčků. Uchovávejte v chladu.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Cukroví na poslední chvíli

Recepty z jedlých kaštanů

Přidat komentář