Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Guláš v dalamánku

Pěkně pikantní překvapení vaše přátele nadchne a zpestří každou oslavu.
Vydání: 2010/1
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy:
Opékání: 8 minut
Dušení: 1 a 3/4 hodiny
P
Maso Česká

Ingredience

    • 3 lžíce slunečnicového oleje
    • 1 kg cibule, nahrubo nasekané
    • 1 kg hovězího zadního masa, na kostky
    • 3 lžičky sladké papriky
    • 1⁄2 lžičky pálivé papriky
    • asi 2 l zeleninového vývaru
    • 100 ml červeného vína
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžička sušeného tymiánu
    • 2 snítky čerstvého tymiánu + na ozdobu
    • 50 g másla, změklého
    • 1 lžíce hladké mouky
    • čerstvé červené chilli papričky na ozdobu
    • dalamánky k podávání

Příprava jídla

1 Olej nalijte do širšího hrnce, vhoďte cibuli a smažte ji dozlatova. Přidejte maso a nechte ho ze všech stran zatáhnout a zabarvit se dohněda. Osolte, vsypte obě papriky, promíchejte a podlijte vývarem. Duste hodinu a půl, až bude maso měkké.

2 Přilijte víno, nechte mírně odpařit, přidejte čerstvý i sušený tymián, sůl a pepř a zahustěte takzvaným beurre manié – tedy změklým máslem utřeným s moukou. Povařte ješte 10–15 minut.

3 Dalamánky seřízněte, vydlabejte a dovnitř rozdělte guláš, podávejte ozdobené tymiánem a červenou chilli papričkou
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář