Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Falafelové míčky

Vegetariánskou chuťovku z Blízkého východu podávejte spolu s jogurtovým nebo chilli dipem k namáčení.
Vydání: 2010/1
Autor:
Hodnocení:
14 (hlasů)
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy:
P
Chuťovka Balkánská

Ingredience

    • 600g konzerva cizrny, slitá
    • 2 menší cibule, nasekané
    • 2 stroužky česneku, nasekané
    • 1 větší svazek petrželky
    • 1 větší svazek koriandru
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 3–4 lžíce strouhanky
    • římský kmín, mletý koriandr, sůl a pepř
    • olej na smažení
    • chleba pita k podávání

Příprava jídla

1 Cizrnu s česnekem a cibulí prožeňte mlýnkem na maso. Lístky bylinek nasekejte najemno a přidejte je k cizrnové mase. Vmíchejte olej, strouhanku a ochuťte kořením.

2 Namočenýma rukama formujte z hmoty kuličky a smažte je na pánvi v rozpáleném oleji. Míčky vytahujte z oleje děrovanou naběračkou a pokládejte na papírové utěrky, které odsají přebytečný tuk. Napíchejte na party párátka a podávejte s dipy.

Jogurtový dip:

Smíchejte 250 g hustého bílého jogurtu, 3 lžíce sezamové pasty tahini, 1 lžíce medu, strouhanou kůru a šťávu z 1/2 pomeranče, 1/2 lžičky pálivé papriky, 1/2 lžičky skořice, sůl a pepř dle chuti.

Chilli dip:

Smíchejte 9 lžic majonézy, 6 lžic chilli omáčky, 3 lžíce dobrého kečupu.

 
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sardelové kuličky

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Četla jsem tady https://www.svobodavsem.cz/veganske-recepty/ že se dají i péct, nevíte jak dlouho a po jaké době se musí otáčet? To smažení se snažím hodně omezovat.
Obrazek uzivatele
Dobrý den, Martino, přesný čas bohužel nevíme, ale pekli bychom je pěkně dozlatova a možná je ani nebude nutné otáčet.

Přidat komentář