
Falafelové míčky
Vegetariánskou chuťovku z Blízkého východu podávejte spolu s jogurtovým nebo chilli dipem k namáčení.
Vydání: 2010/1
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy:
P
Ingredience
- 600g konzerva cizrny, slitá
- 2 menší cibule, nasekané
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 větší svazek petrželky
- 1 větší svazek koriandru
- 3 lžíce olivového oleje
- 3–4 lžíce strouhanky
- římský kmín, mletý koriandr, sůl a pepř
- olej na smažení
- chleba pita k podávání
Příprava jídla
1 Cizrnu s česnekem a cibulí prožeňte mlýnkem na maso. Lístky bylinek nasekejte najemno a přidejte je k cizrnové mase. Vmíchejte olej, strouhanku a ochuťte kořením.
2 Namočenýma rukama formujte z hmoty kuličky a smažte je na pánvi v rozpáleném oleji. Míčky vytahujte z oleje děrovanou naběračkou a pokládejte na papírové utěrky, které odsají přebytečný tuk. Napíchejte na party párátka a podávejte s dipy.
2 Namočenýma rukama formujte z hmoty kuličky a smažte je na pánvi v rozpáleném oleji. Míčky vytahujte z oleje děrovanou naběračkou a pokládejte na papírové utěrky, které odsají přebytečný tuk. Napíchejte na party párátka a podávejte s dipy.
Jogurtový dip:
Smíchejte 250 g hustého bílého jogurtu, 3 lžíce sezamové pasty tahini, 1 lžíce medu, strouhanou kůru a šťávu z 1/2 pomeranče, 1/2 lžičky pálivé papriky, 1/2 lžičky skořice, sůl a pepř dle chuti.Chilli dip:
Smíchejte 9 lžic majonézy, 6 lžic chilli omáčky, 3 lžíce dobrého kečupu.Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Martina Rádlová
2. Září 2017 22:04
Martina Zajícová
4. Září 2017 09:55