
Carpaccio z červené řepy podle Zdeňka Pohlreicha
Prostá úprava co nejlepších surovin - tak by se dal charakterizovat přístup nekompromisního šéfkuchaře Pohlreicha. Ochutnejte červenou řepu v jeho luxusním pojetí.
Vydání: 2010/1
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: Pro 6 osob
Ingredience
- 2–3 červené řepy o velikosti tenisáku
- 100 ml olivového oleje
- 2 lžíce květového medu (ne lesního)
- 1 lžíce krupicového cukru
- 2 lžíce vinného octa
- 3 lžíce dobrého pomerančového džusu
- tymián, sůl, pepř
- 1 lžíce sójové omáčky
- 3cm kousek čerstvého zázvoru
- 150 g čerstvého kozího sýra
- hrst piniových semínek
Příprava jídla
1 Očištěnou řepu nakrájejte na co nejtenčí plátky, nejlépe na mandolíně. Ocet svařte se solí a cukrem, přidejte med, pepř, olej, džus a tymián, sójovou omáčku a rozšlehejte. Čerstvý zázvor nastrouhejte (i se slupkou), vymačkejte z něj šťávu a tu poté nalijte k marinádě.
2 Marinádu nalijte do silného igelitového sáčku a naložte do ní plátky řepy. Měly by tam zůstat alespoň 12 hodin, mohou tam ale být i dva dny.
3 Plátky řepy naaranžujte na talíř, rozdrobte na ně sýr a posypte nasucho opraženými piniovými semínky.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Lucia Lucká
9. Červenec 2016 20:39