Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Lososový tatarák

Svěží chuťovka z čerstvého rybího masa
Vydání: 2010/1
Autor:
Hodnocení:
32 (hlasy)
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy:
P
Maso Středomořská

Ingredience

    • 750 g syrového lososa v celku
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • citronová nebo limetková šťáva
    • balzamikový ocet či červený vinný ocet
    • lžíce nasekaného kopru + snítky na ozdobení
    • 1–2 jarní cibulky (nemusejí být)
    • čtvercové slané krekry na podávání
    • limetka a kopr na ozdobu

Příprava jídla

1 Lososa zbavte kůže a ostrým nožem ho nasekejte najemno. Pak z masa vytvořte hromádku (dobře to jde pomocí cukrářské stěrky) a tu ještě rozsekejte. Dokonale rozmělněné maso dejte do nekovové misky, osolte, opepřete, přidejte citronovou nebo limetkovou šťávu a podle chuti pár kapek balzamikového nebo červeného vinného octa, případně obojí. Nakonec ještě vmíchejte nasekaný kopr; pokud dáváte přednost výraznější chuti, můžete přidat jemně nasekanou jarní cibulku.

2 Krekry rozdělte na talíř, na ně dejte lžíci lososového tataráku, ozdobte snítkou kopru a kouskem limetky.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Silvestrovské menu

Silvestrovské menu

Zaběhněte si Scuk orienťák

Zaběhněte si Scuk orienťák

REKLAMA

Přidat komentář