Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krevetové pohárky s avokádem

Báječné mořské plody s krémovou smetanovou peřinkou

Vydání: 2010/1
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
Chlazení: 2 hodiny
PT20M
Maso Asijská

Ingredience

    • 4 dobře vyzrálá avokáda, oloupaná, vypeckovaná, nakrájená na malé kostičky
    • šťáva ze 2 citronů nebo 4 limetek
    • 12 třešňových rajčátek, nasekaných nadrobno
    • 4 lžíce nasekané pažitky + na ozdobu
    • trocha tabasca
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 600 g velkých, oloupaných krevet, doměkka spařených
    • 300 g crème fraîche nebo 20% zakysané smetany
    • ogrilovaná bageta, na plátky, pokapaná olivovým olejem

Příprava jídla

1 Avokádo dejte do mísy a přelijte je citrusovou šťávou. Přimíchejte rajčata, polovinu pažitky i tabasco a dochuťte solí a pepřem. Crème fraîche smíchejte s druhou polovinou pažitky a osolte.

2 Krevety rozdělte do dvanácti skleniček nebo skleněných misek, navrch dejte ochucené avokádo a přes to ještě peřinu z crème fraîche. Pohárky ozdobte pažitkou a dejte na dvě hodiny chladit. Podávejte s plátky ogrilované bagety.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Silvestrovské menu

Silvestrovské menu

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept je eufemisticky řečeno trochu zmatený. V úvodu je uvedeno, že je pro šest osob, poté se mají krevety rozdělit do 12 skleniček. Tabasco je ve výčtu ingrediencí uvedeno jen na ozdobu, poté se má přidat i k podkladu poháru. Rozhodně nedoporučuji podle něj postupovat. Stejný recept vyšel i v časopisu Albertu, pravda později, ale správně. A výsledek byl výborný.
Obrazek uzivatele
Milá Stanislavo, recept rozdělujete do 12 skleniček, protože se jedná o chuťovky na bufetový stůl. Počítá se tedy s dvěma skleničkami na osobu. V receptu se na ozdobu používá pažitka, nikoliv tabasco.

Přidat komentář