Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Provensálská rajská omáčka

Voní prázdninami a sušená pomerančová kůra ještě nádherně zvýrazní její chuť
Vydání: 2005/8
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 800g
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Studená omáčka a dip Francouzská

Ingredience

    • 3 lžíce olivového oleje
    • 1 jemně nasekanou cibuli
    • 4 jemně nasekané stroužky česneku
    • 4 proužky sušené pomerančové kůry 600 g zralých, ale pevných rajčat
    • 2 lžíce rajčatového pyré
    • 1 lžičku přírodního cukru
    • sůl a pepř podle chuti

Příprava jídla

1. V kastrolu rozpalte olej. Přidejte cibuli, česnek i pomerančovou kůru a na mírném plameni smažte, dokud cibule nezměkne. Rajčata nasekejte na větší kousky a přihoďte je k základu omáčky.

2. Přilijte rajčatové pyré, 50 ml vody a za občasného míchání mírně vařte čtvrt hodiny, dokud rajčata nezměknou. Můžete osolit a poté dochutit cukrem a pepřem.

3. Odstraňte pomerančovou kůru. Omáčku vlijte do mixéru a rozmixujte ji dohladka. Pokud chcete, aby byla obzvlášť jemná, ještě ji propasírujte sítem. Omáčka vydrží v lednici dva až tři dny; můžete ji také zamrazit a v zimě vy­užít, kdykoli se vám zasteskne po létě…

Jak na kůru:
Oloupejte ji ze šesti pečlivě omytých pomerančů a rozložte v jedné vrstvě na plech. Sušte v troubě předehřáté na 110 (90) stupňů asi šest hodin, až zkřehne a snadno se láme.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.8/05, str.26
Obrazek uzivatele
Co takhle bobkový list, nové koření, citronová šťáva a skořice,
Obrazek uzivatele
super, jednoduché, vůně se line kuchyní, jako vždy terfa do černého....

Přidat komentář