Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Karamelové banány

Sladké banány podávejte jen tak samotné v rumové omáčce, nebo je nakrájejte na plátky a přidejte do zmrzlinového poháru.
Vydání: 2010/1
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy:
Opékání: 5 minut
P

Ingredience

    • 3 střední banány
    • 1 lžička másla
    • 3 lžíce tmavého rumu
    • šťáva z 1/2 pomeranče
    • 1 lžíce zlatého sirupu nebo medu
    • 1 lžíce zakysané smetany
    • 1 lžíce nesolených dýňových semen na ozdobení

Příprava jídla

1 Banány oloupejte a ponechte je v celku nebo je můžete nakrájet šikmo na silnější plátky. V nepřilnavé pánvi je na másle opékejte do zlatohněda z obou stran. Sejměte z ohně, přidejte rum, pomerančovou šťávu a med nebo zlatý sirup. Vraťte na oheň a nechte bublat 30 sekund, přičemž pánví trochu zatřeste, aby se banány obalily.

2 Rozdělte na dva talíře a ozdobte zakysanou smetanou a dýňovými semeny.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář