
Rajská polévka s cuketou
Tohle je skutečná oslava všeho jižního! S připravenou rajčatovou omáčkou máte hotovo za slabých dvacet minut.
Vydání: 2005/8
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Ingredience
- 4 lžíce extra panenského olivového oleje + ještě trochu k podávání
- 2 velké cukety, nakrájené na kousky
- 4 nasekané stroužky česneku
- svazek jemně nasekané jarní cibulky; zelenou nať ponechte zvlášť
- dávku provensálské rajské omáčky (viz recept výše)
- sůl a pepř
Příprava jídla
1. V hrnci rozehřejte olej a osmažte na něm cukety, česnek a bílou část cibulky. Přilijte rajčatovou omáčku a čtvrt litru vody. Přiveďte k varu a pomalu vařte pět minut. Osolte a opepřete.
2. Podávejte ozdobené natí z jarní cibulky a zakápnuté trochou oleje.
2. Podávejte ozdobené natí z jarní cibulky a zakápnuté trochou oleje.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
3. Září 2007 12:47