Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rajská polévka s cuketou

Tohle je skutečná oslava všeho jižního! S připravenou rajčatovou omáčkou máte hotovo za slabých dvacet minut.
Vydání: 2005/8
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Polévka Středomořská

Ingredience

    • 4 lžíce extra panenského olivového oleje + ještě trochu k podávání
    • 2 velké cukety, nakrájené na kousky
    • 4 nasekané stroužky česneku
    • svazek jemně nasekané jarní cibulky; zelenou nať ponechte zvlášť
    • dávku provensálské rajské omáčky (viz recept výše)
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. V hrnci rozehřejte olej a osmažte na něm cukety, česnek a bílou část cibulky. Přilijte rajčatovou omáčku a čtvrt litru vody. Přiveďte k varu a pomalu vařte pět minut. Osolte a opepřete. 

2. Podávejte ozdobené natí z jarní cibulky a zakápnuté trochou oleje.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.8/05, str.26

Přidat komentář