Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Andělský dort

Popis receptu: 
Tento dort je úžasný! Jmenuje se andělský proto, že vám po prvním soustu narostou křídla.
Autor: Markéta Illnerová
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    12 bílků pokojové teploty 1 lžička prášku do pečiva 270 g krupicového cukru 1 sáček vanilkového cukru 150 g hladké mouky 50 g kokosu 100 g čerstvých malin Na malinovou náplň: 700 g čerstvých nebo rozmrazených malin 30 g moučkovéh ocukru Na sněhový krém: 60 ml vody 220 g krupicového cukru 3 bílky 1 sáček vanilkového cukru

Příprava jídla

1. Předehřejte troubu na 180 stupňů. Ze 12 bílků s práškem do pečiva ušleháme tuhý sníh a postupně přidáme krupicový a vanilkový cukr. Vmíchejte mouku, kterou jste 2x proseli a potřetí do mísy. 2. Těsto rozdělte na poloviny do dvou dortových forem. Do středu každé z nich dáme skleničku. Lehce uhlaďte povrch těsta a pečte 30 minut. Ještě teplé je obraťte vzhůru nohama a nechte vychladnout. 3. Korpusy vyprostíme z forem a každý opatrně rozkrájíme na 3 placky. Kromě vrchního šestého dílu, všechny potřete malinami rozmačkanými s cukrem pomocí vidličky. A dáme se do sněhového krému. 4. Vodu nalijte do hrnce a rozmíchejte v ní cukr a za stálého míchání přiveďte k varu.Na malém ohni vaříme 3 minuty. Ze tří bílků ušlehejte ne úplně tuhý sníh a postupně k němu přidávejte svařený i vanilkový cukr a vyšlehejte v tuhý sníh. Krémem potřete dort, posypte kokosem a ozdobte čerstvými malinami.
REKLAMA

Přidat komentář