Suroviny
bílek
12
ks
pokojové teploty
kypřicí prášek do pečiva
1
PL
krupicový cukr
270
g
vanilkový cukr
1
bal
mouka pšeničná hladká
150
g
kokos
50
g
maliny
100
g
Náplň
maliny
700
g
čerstvé nebo mražené
moučkový cukr
30
g
voda
60
ml
krupicový cukr
220
g
bílek
3
ks
vanilkový cukr
1
bal
1. Předehřejte troubu na 180 stupňů. Ze 12 bílků s práškem do pečiva ušleháme tuhý sníh a postupně přidáme krupicový a vanilkový cukr. Vmíchejte mouku, kterou jste 2x proseli a potřetí do mísy.
2. Těsto rozdělte na poloviny do dvou dortových forem. Do středu každé z nich dáme skleničku. Lehce uhlaďte povrch těsta a pečte 30 minut. Ještě teplé je obraťte vzhůru nohama a nechte vychladnout.
3. Korpusy vyprostíme z forem a každý opatrně rozkrájíme na 3 placky. Kromě vrchního šestého dílu, všechny potřete malinami rozmačkanými s cukrem pomocí vidličky. A dáme se do sněhového krému.
4. Vodu nalijte do hrnce a rozmíchejte v ní cukr a za stálého míchání přiveďte k varu.Na malém ohni vaříme 3 minuty. Ze tří bílků ušlehejte ne úplně tuhý sníh a postupně k němu přidávejte svařený i vanilkový cukr a vyšlehejte v tuhý sníh. Krémem potřete dort, posypte kokosem a ozdobte čerstvými malinami.